Activiteitenkalender

11/10/17: Workshop 'Analyse beeldschermwerkplek' - Antwerpen

 

Omschrijving

De wetgeving rond het werken met beeldschermapparatuur uit 1993 werd aangepast door het koninklijk besluit van 24 april 2014 tot wijziging van diverse bepalingen inzake welzijn op het werk. Het verplicht gezondheidstoezicht voor de werknemers die onderworpen zijn aan het risico beeldschermwerk is opgeheven vanaf 1/01/2016. In plaats daarvan moet de werkgever minstens om de 5 jaar een analyse van de beeldschermwerkposten voorzien op groepsniveau en op individueel niveau, onder andere over de risico's voor het gezichtsvermogen, de problemen van lichamelijke en geestelijke belasting bij de beeldschermwerkers. Deze analyse dient indien nodig aangevuld te worden door een bevraging van deze medewerkers om de werkomstandigheden en/of gezondheidsproblemen op te sporen. Indien uit de bevraging blijkt dat er mogelijke gezondheidsproblemen zijn, worden de betrokken werknemers door de preventieadviseur-arbeidsgeneesheer onderworpen aan een aangepaste gezondheidsbeoordeling. Daarna moet het Comité preventie en bescherming (indien aanwezig), alsook de beeldschermwerkers geïnformeerd worden over de resultaten van deze analyse en over de maatregelen die de werkgever plant te nemen.

 

Om u hierbij te ondersteunen organiseert Mediwet een workshop waarbij we u een tool aanbieden voor het uitvoeren van deze analyse. Deze workshop gaat door in Mediwet Gent op woensdag 14  juni 2017 van 13u30 tot 15u. Deze workshop gaat ook door op woensdag 11 oktober 2017 van 13u30 tot 15u in Mediwet Antwerpen. 

 

Doelgroep 

Voor preventieadviseurs en leidinggevenden die instaan voor het dynamisch risicobeheersingssysteem waaronder de uitvoering van de analyse van de beeldschermwerkposten, voor medewerkers die instaan voor de aankoop van bureaumateriaal.

Inhoud

In deze sessie zal aan bod komen:

-voorstelling en gebruik van tool (checklist) om de analyse van de beeldschermwerkposten uit te voeren

-wat is een goede zithouding en correcte opstelling van de beeldschermwerkpost

-aankoopnormen en aandachtspunten bij de aankoop van bureaumateriaal

Na deze sessie kan u aan de slag om in uw eigen onderneming de analyse van de beeldschermwerkposten op een goede manier uit te voeren.

 

Praktisch

Duur: 1,5u
Het minimum aantal deelnemers is 8.

Plaats Mediwet vzw, Adriaan Brouwersstraat 24, 2000 Antwerpen Datum 11.10.2017 - 11.10.2017 Kostprijs Gratis Taal Nederlands Meer informatie

Online inschrijven Volledige kalender

Zoeken op Mediwet