Activiteitenkalender

28/09/17: 25ste Dag van de Preventieadviseur

 

Beste preventieadviseur,

 

Al voor de 25ste keer verwelkomen wij u met plezier op onze dag van de preventieadviseur,  waar wij zoals steeds graag onze ervaringen met u delen. Om dit blije gebeuren met een fris hoofd te benaderen, verwelkomen wij u graag op een ontbijtsessie. Wij organiseren deze dag op donderdag 28 september 2017 in een conferentiezaal van hotel Serwir in Sint-Niklaas, Koningin Astridlaan 57, 9100 Sint-Niklaas. Uw ontbijt staat klaar vanaf 08:15u.

 

We wijden deze jubileumeditie aan twee thema’s die niet meer weg te denken zijn uit het bedrijfsleven: omgaan met burn-out en bemiddeling als hefboom in conflicten. Vrijwel ieder van ons wordt vroeg of laat geconfronteerd met de impact van conflicten of burn-out op de werkvloer. Een toenemende ontevredenheid, een stijgend verloop, een piek in het ziekteverzuim zijn maar enkele van de mogelijke gevolgen die ook u als preventieadviseur zullen opvallen.

 

De toenemende aandacht, zowel vanuit de wetgever als vanuit de media voor psychosociale thema’s, vraagt ook een alsmaar veelzijdiger profiel van de preventieadviseur en/of HR-verantwoordelijke. Als “halve psycholoog” om de werkgever te adviseren, als “bemiddelaar” (of niet?) in conflictsituaties.

 

Maar wat kan nu uw rol zijn in dit verhaal? Wat kan u doen als preventieadviseur? En hoe kan Mediwet u als preventieadviseur en uw organisatie ondersteunen? We laten zowel enkele externe specialisten alsook onze eigen preventieadviseurs psychologen aan het woord en werpen er van uit de preventiewereld onze blik op.

 

Deze informatievoormiddag is kosteloos en strikt voorbehouden voor onze klanten. Wij zijn er van overtuigd dat u zich zal inschrijven voor, alweer, een boeiend contactmoment. Graag bij inschrijving ook doorgeven of u al dan niet wenst deel te nemen aan het ontbijt.

 

 

PROGRAMMA

 

Burn-out en Bemiddeling 

 

08.15

Onthaal

met ontbijt

 

09.00

Welkom

* Dr. Micheline Bekaert, algemeen directeur Mediwet

09.05

Wat is burn-out?  We zoomen in op het gegeven van burn-out  zelf, de neurobiologie alsook tips wat kan worden gedaan op niveau van een bedrijf.

* Ann Lacres - Huis voor Veerkracht

10.05

Burn-out preventie: werken aan individu én organisatie. Werking van Mediwet aan de hand van een concrete case.
*  Caroline Lanckriet, preventieadviseur psychosociaal welzijn Mediwet

10.30

PAUZE

 

10.45

Wat als een werknemer het moeilijk heeft met een andere werknemer? Wat als een meningsverschil ervoor zorgt dat de leidinggevende en de werknemer verder uit elkaar groeien? Wat als een meningsverschil leidt tot een conflict? Is er nog kans op een oplossing? Hoe zorgt een goede communicatie voor een goede samenwerking?

* Thomas Van Den Berghe - bemiddelaar.  Www.absolvi.be

11.45

De preventieadviseur psychosociaal welzijn als bemiddelaar. Return on investment?
* Peter Vanslembrouck,  preventieadviseur psychosociaal welzijn Mediwet

12.15

Codex 2017 - wel of niet een uitdaging voor de interne preventieadviseur?" Dat is de vraag…
* Bruno Van Dyck,  preventieadviseur Mediwet

12.30

Gelegenheid tot vragen stellen

 


  

 

 

Plaats Hotel Serwir, Koningin Astridlaan 57, 9100 Sint-Niklaas Datum 28.09.2017 - 28.09.2017 Kostprijs Gratis Taal Nederlands Meer informatie

Deze opleiding is volzet

Volledige kalender

Zoeken op Mediwet