Preventie van stress en burn-out

Omschrijving

In tijden waar de cijfers rond stress en burn-out blijven toenemen, is het risico reëel dat uw organisatie vroeg of laat met deze problematiek geconfronteerd wordt.

Deze workshop richt zich naar HR-managers,HR-business partners, interne preventieadviseurs en werkgevers die op goed geïnformeerde wijze, deze psychosociale risico's willen aanpakken.

Inhoud

In deze opleiding willen we u handvaten aanreiken om stress en burn-out aan te pakken op verschillende niveaus. Tijdens deze opleidingsdag komen volgende thema’s aan bod:

  • Wat is burn-out? Definitie, symptomen en oorzaken van burn-out.
  • Primaire preventie: Hoe de aanpak van stress en burn-out integreren in uw psychosociaal welzijnsbeleid en uw medewerkers gezond en gemotiveerd aan het werk te houden.
  • Secundaire preventie: Tips en tools om signalen bij medewerkers die in de gevarenzone zitten te herkennen en aan te pakken voor ze effectief uitvallen.
  • Tertiaire preventie: Wat als een medewerker toch uitvalt met een stressgerelateerde problematiek? Aan de hand van concrete casussen bespreken we best practices voor een succesvolle re-integratie.
  • Kennismaking met Mymindscan tool als hulpmiddel in en leidraad voor uw preventiebeleid.

Praktisch

Schrijf u vandaag nog in: €347 of 2,8 PE per deelnemer (vrijgesteld van BTW). Alle documentatie is inbegrepen in de prijs evenals de drank, lunch en tussendoortjes gedurende de opleiding.

Indien u door omstandigheden alsnog genoodzaakt bent uw inschrijving te annuleren, is dit mogelijk tot uiterlijk 10 werkdagen vóór de eerste opleidingsdag. Nadien is het inschrijvingsbedrag volledig verschuldigd. Bij minder dan 6 deelnemers zijn wij genoodzaakt de opleiding te annuleren.

Wenst u meer dan 6 personen in te schrijven voor deze opleiding? Vraag dan gerust een incompany opleiding aan. We bekijken graag de mogelijkheden. Contacteer ons voor meer informatie.