29 september 2019: Werelddag van het Hart

Op 29 september focussen we wereldwijd op het belangrijkste orgaan in ons lichaam, het hart. Jammer genoeg sterven jaarlijks 17,9 miljoen mensen aan hart- en vaatziekten. 80% hiervan had met een gezondere levensstijl kunnen worden vermeden. Roken, ongezonde voeding en een overmatig gewicht zijn vaak de grootste boosdoeners. We hebben maar 1 hart, falen is dus geen optie!

Vandaag besteden we wat extra aandacht aan de ‘Werelddag van het Hart’. Dit de ideale gelegenheid om nieuwe, gezonde gewoontes te creëren. Bedenk hoe u uzelf op een actieve manier naar het werk kan verplaatsen, beweeg voldoende overdag, stimuleer de collega’s om samen rechtstaand te werken, bellen, vergaderen,…

Als werkgever kan u (onbewust) gezonde keuzes stimuleren. Denk hierbij aan het gratis voorzien van water, wordt er hapklaar fruit voorzien en biedt de omgeving voldoende mogelijkheden om zittend werk te doorbreken?

Mediwet ondersteunt u graag hierbij met haar product ‘Het Gezondheidsbeleid’. Tijdens twee gesprekken gaan we samen aan de slag met de huidige situatie en de mogelijkheden in de omgeving die gezonde keuzes voor werknemers vergemakkelijken met het oog op de verankering van een duurzame langetermijnvisie.

Hiernaast biedt Mediwet u ook nog enkele alternatieven aan. Zo organiseren we verschillende opleidingen en workshops rond een gezonde levensstijl. Thema’s die aan bod komen zijn voeding, beweging, positief denken en slaaphygiëne. Meer specifieke opleidingen of begeleidingstrajecten zoals “slaaphygiëne bij nachtwerkers”, “voeding bij shiftwerk” of rookstopbegeleiding zijn ook mogelijk. Benieuwd naar meer? Aarzel dan niet en contacteer ons voor een vrijblijvende offerte op maat.

Leuk weetje: via een (Engelstalige) online tool kan u uw hartleeftijd berekenen. Door middel van enkele vragen gaat de tool na wat de effectieve hartleeftijd is en krijgt u tips en advies hieromtrent. Deze tool is geschikt voor personen ouder dan 30 jaar. Nog geen 30? Dan kan u een online quiz invullen.

Meer informatie over de Werelddag van het Hart: surf dan naar https://www.world-heart-federation.org/world-heart-day