CORONAVIRUS COVID-19: update 15/04

My Mediwet – corona: preventiemaatregelen COVID-19, risicoanalyse nu ook aangevuld met een hygiëneplan

De inspectiedienst Toezicht op het Welzijn op het Werk (TWW) voerde de voorbije periode bij heel wat ondernemingen controles uit of de voorgeschreven preventiemaatregelen in het kader van het coronavirus COVID-19 werden gerespecteerd. Daaruit werd duidelijk dat heel wat bedrijven hun best doen maar dat er zeker nog ruimte is voor verbetering. Ook bleek dat bij 85% van de ondervraagde bedrijven het personeel de regels niet naleeft.

Mediwet heeft voor haar klanten een voorbeeld van een hygiëneplan uitgewerkt. Dit kan u zelf nog aanvullen naargelang de noden en behoeften van uw onderneming. Een goed hygiëneplan uitrollen in uw onderneming kan helpen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Op die manier draagt u bij aan het welzijn van uw werknemers, hun omgeving, derden en de maatschappij.

U kan o.a. onderstaande documenten raadplegen via My Mediwet (na inloggen):

  • Preventiemaatregelen COVID-19
  • Risicoanalyse COVID-19
  • Voorbeeld hygiëneplan COVID-19

Extra data webinars

Zowel voor de webinar ‘Preventiemaatregelen COVID-19: specifiek voor bedrijven in bouwsector’ en ‘Veerkracht in tijden van corona’ hebben we enkele nieuwe data voorzien. Meer informatie over deze webinars vindt u op onze opleidingspagina. Zeker de moeite waard. Schrijf u snel in!