CORONAVIRUS COVID-19: update 17/04

Verlenging preventiemaatregelen

De Nationale Veiligheidsraad heeft op 15/04/2020 aangekondigd dat de bestaande maatregelen verlengd zullen worden. Uitzondering daarop vormen de doe-het-zelfzaken en tuincentra die vanaf nu zaterdag, 18/04/2020, opnieuw mogen openen mits ze dezelfde voorwaarden respecteren als de voedingswinkels.

In dat kader verlengt ook Mediwet haar aangepaste dienstverlening tot 03/05/2020. Meer info hierover vindt u bij de ‘veelgestelde vragen’.

My Mediwet – corona

Werkgevers hebben -terecht- ook veel vragen rond het coronavirus COVID-19. Wij plaatsen regelmatig nieuwe publicaties op ons klantenportaal My Mediwet die nuttig kunnen blijken in uw onderneming of bij heropstart van uw activiteiten. Log in, klik op ‘Publicaties’, gebruik de zoekterm ‘corona’ en ontdek ons aanbod.

U kan o.a. onderstaande documenten raadplegen via My Mediwet (na inloggen):

  • Preventiemaatregelen COVID-19
  • Risicoanalyse COVID-19
  • Voorbeeld hygiëneplan COVID-19
  • Affiches: handen wassen, mag ik blijven werken, symptomen corona, social distancing,…

Nieuwe webinar: Risicoanalyse COVID-19: specifiek voor doe-het-zelfzaken en tuincentra

Mediwet vindt het belangrijk om een overzichtelijk kader aan te reiken over ‘veilig en gezond’ werken met coronamaatregelen.

Op basis van een voorbeeldrisicoanalyse over COVID-19 bespreken we stap voor stap de verschillende preventiemaatregelen. Het spreekt voor zich dat we samen met u maatregelen formuleren die u kan gebruiken in het contact met klanten. Ontdek het hier!

Mediwet voorziet continu nieuwe data van onze andere webinars, neem gerust een kijkje op onze opleidingspagina voor meer info.