CORONAVIRUS COVID-19: update 25/05

Nieuwe webinars - sectorgericht

Sommige van onze webinars bestaan al enkele weken. Maar aangezien geen twee ondernemingen hetzelfde zijn, engageert Mediwet zich om heel wat online opleidingen in een sectorgerichte vorm te gieten. Zo haalt u, als werkgever, vaak heel wat extra, praktijkgerichte informatie uit de webinar die u volgt. Daarom hebben wij onderstaande webinars in een nieuw -sectorgericht- jasje gestoken:

Werken tijdens corona, goed bezig? - Administratieve dienstverlening

In kleine groepen denken we met jullie aan optimalisatie en nuancering van uw genomen maatregelen. In onderling overleg gaan we na hoe uw leidinggevenden, medewerkers en klanten zich makkelijker kunnen houden aan deze “nieuwe manieren” van werken. Schrijf u snel in!

Veerkracht voor medewerkers in de zorg

U stond en staat binnen de zorgsector reeds geruime tijd in de frontlinie en installeerde dus reeds een pak preventiemaatregelen. Wij laten jullie dan ook graag aan het woord. Binnen dit webinar grasduinen wij, in uw sector, naar goede praktijken en mogelijke aandachtspunten. Schrijf u snel in!

Psychosociale risico’s & ondersteunende maatregelen tijdens corona

Corona brengt heel wat veranderingen met zich mee die een impact kunnen hebben op het psychosociaal welzijn van uw medewerkers. Tijdens deze webinar focussen we op psychosociale risico’s in tijden van corona. Schrijf u snel in!

Wij voorzien daarnaast continu nieuwe data voor onze andere webinars. Ontdek het aanbod op onze opleidingspagina.

Werken tijdens corona bij particulieren en B2B

Standaardbrief

Het is niet altijd makkelijk om als organisatie uw klant attent te maken op de manier waarop u met de preventiemaatregelen ter bestrijding van het COVID-19-virus wil omgaan. U wil niet te belerend overkomen maar tegelijkertijd wil u uw werknemer(s) toch in veilige omstandigheden zijn (hun) job laten uitvoeren.

Mediwet heeft voor u een standaardbrief opgemaakt die u kan personaliseren en waarop de richtlijnen vermeld staan waaraan de klant zich moet houden. Omdat uiteraard niet iedere klant dezelfde is, maakten wij een versie voor particulieren en een B2B-versie.

Kapsalons mogen weer open!

Na een lange periode van inactiviteit door het COVID-19-virus, mogen de kappers opnieuw de deuren openen. Laat op een heldere en overzichtelijke manier aan uw klanten weten wat er van hen verwacht wordt voor, tijdens en na de kapbeurt met de affiche 'Preventiemaatregelen corona bij uw kapper'. Hierop worden de preventiemaatregelen visueel voorgesteld. Hang deze op duidelijk zichtbare plaatsen in uw kapsalon op en uw klanten weten in één oogopslag waar zich aan te houden.

Ontdek deze documentatie op ons online klantenplatform My Mediwet (na inloggen, onder 'Publicaties' - zoekterm: corona).