CORONAVIRUS COVID-19: update 02/06

Sectorgebonden voorbeeldrisicoanalyse voor ondernemingen

In onze nieuwsbrief van dinsdag 26/05/2020 kon de bouwsector een bijkomende risicoanalyse terugvinden, specifiek gericht op preventiemaatregelen die in hun sector van belang zijn.

Vandaag kunnen twee andere bedrijfstakken een soortgelijke voorbeeldrisicoanalyse raadplegen, helemaal afgestemd op de noden en behoeften bij het optimaliseren en nuanceren van de preventiemaatregelen in hun sector:

  • Detail- en kleinhandel
  • Transport

Uiteraard dient u deze nog aan te passen op maat van uw onderneming. Ook onder het coronaregime blijven bestaande preventiemaatregelen en afspraken rond periodieke onderzoeken, PBM's, keuringen en opleidingen van kracht. De lijst van specifieke taakvoorbeelden is niet limitatief. Ga zeker na in uw onderneming welke taken voor u van toepassing zijn.

U kan de voorbeeldrisicoanalyse raadplegen op ons online platform My Mediwet. Dit na inloggen, onder 'Publicaties' (Zoekterm: corona).

 

Folder 'Langdurig spreken met mondmasker'

Mondmaskers worden stilaan het nieuwe normaal in onze maatschappij, zowel privé als op professioneel vlak. Vaak denken mensen dat ze minder goed verstaanbaar zijn bij het dragen van een mondmasker, ook al is dat niet zo. Bovendien zien we elkaars gelaatsuitdrukking niet en bemoeilijkt dat ook een vlotte communicatie. Misschien heeft u daar ook wel last van en probeert u dit te compenseren door luider te spreken, maar op die manier forceert u uw stem. Een goede stemhygëne is hier belangriijk.

Mediwet ontwikkelde een folder 'Langdurig spreken met een mondmasker' waarin u allerlei do's en don'ts te weten komt. Draag niet alleen zorg voor uw gezondheid maar ook voor uw stem.

U kan deze folder en heel wat andere interessante publicaties raadplegen op ons online platform My Mediwet. Dit na inloggen, onder 'Publicaties' (zoekterm: corona).