Gezocht: Innovatieve ideeën voor vitaal & gezond telewerken

Nooit maakten zoveel mensen kennis met telewerk als tijdens de coronacrisis. Telewerk wérkt, zo blijkt. We verliezen minder tijd door woon-werkverkeer, zijn vaak productiever en ons tijdsschema is flexibeler. Maar er zijn ook valkuilen, zowel fysiek als mentaal. Structuur en gewoontes vallen weg, en niet iedereen heeft een geschikt thuiswerkbureau. Kortom: er liggen nog heel wat uitdagingen voor ons om telewerk op termijn gezonder en aangenamer te maken.

Hoe kan een bedrijf of organisatie bijdragen aan de fysieke en mentale gezondheid van telewerkers? De Vlaamse overheid, i.s.m. het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, zoekt én beloont de meest innovatieve projecten. De projectoproep ‘Vitaal en gezond telewerken’ richt zich naar alle Vlaamse bedrijven en organisaties met een innovatief idee voor een project dat de fysieke en mentale gezondheid van telewerkers bevordert. Denk bijvoorbeeld aan een lokaal bestuur dat zijn thuiswerkende inwoners motiveert via virtuele bewegingssessies. Of een bedrijventerrein dat workshops rond gezonde voeding organiseert. Ook een externe gezondheidscoach kan worden ingeschakeld, om acties of activiteiten uit te werken rond de gezondheid van medewerkers in een coworking space.

Een projectvoorstel indienen kan tussen 6 juli en 30 september 2021. Geselecteerde kandidaten kunnen rekenen op volledige financiële ondersteuning. Deze oproep kadert binnen de gezondheidsdoelstelling ‘de Vlaming leeft gezonder in 2025’ en wil de mentale en fysieke gezondheid van telewerkers verbeteren.

Bron: Gezondleven.be

Meer info