Nieuwsflash - Coronavirus

 
 
Mediwet
 
 
 

Coronavirus COVID-19

 

Beste werkgever, preventieadviseur, HR-verantwoordelijke,

het is al een hele tijd niet meer weg te branden uit de dagelijkse actualiteit: het coronavirus (Covid-19). Dit virus ontstond eind 2019 in de Chinese regio Wuhan maar heeft zich ondertussen ook al in Europa verspreid.

Mediwet krijgt de laatste dagen heel wat vragen rond dit virus. Wij hebben eerder deze week een artikel hierrond op onze website geplaatst.

Voor de meest recente informatie rond het coronavirus verwijzen wij u echter graag naar de website van de federale overheidsdienst Volksgezondheid. Deze wordt voortdurend up-to-date gehouden met de laatste berichtgeving.

Komt u (of één van uw werknemers) net terug van een land waar het coronavirus reeds uitbrak en heeft u vragen daarrond? Dan kan u meer informatie terugvinden op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde.

Enkele preventieve maatregelen die u ondertussen in acht kan nemen en die de verspreiding van het virus kunnen helpen beperken:

  • strikte handhygiëne (regelmatig handen wassen met water en zeep, regelmatig gebruik van alcoholische gel, niet met handen aan aangezicht komen)
  • strikte hoesthygiëne (hoesten en niezen in wegwerpbare zakdoek, gooi deze na gebruik in de vuilnisbak, indien geen zakdoek in de elleboogplooi)
  • zoveel mogelijk vermijden van nauw contact met mensen die symptomen van luchtweginfectie vertonen
Het FOD Volksgezondheid heeft ook een affiche ontwikkeld met enkele preventietips die u kan ophangen in uw onderneming. Op ons online portaal My Mediwet kan u ook terecht voor enkele publicaties rond een goede handhygiëne.


Met vriendelijke groeten,

Dr. M. Bekaert                                                 Dr. A. Bogaert
Algemeen directeur                                          Medisch directeur