Nieuwsbrief - Update 7 mei 2021

 
 
Mediwet
 
 
 

In deze nieuwsbrief

 
  • Gedeeltelijke heropstart horeca
  • Wanneer word ik gevaccineerd tegen corona?
  • Gezond werk: verlicht de last
  • Opleiding in de kijker
  • Mediwet gaat er een weekje tussenuit!
 
 
 

Gedeeltelijke heropstart horeca

 
De maatregelen ter preventie van de verspreiding van het COVID-19-virus worden constant aangepast. Zo mag de horeca vanaf 8 mei 2021 gedeeltelijk heropstarten. Klanten kunnen voorlopig enkel buiten op de terrassen iets nuttigen.
 
Mediwet volgt de maatregelen uiteraard van dichtbij op en past aan waar nodig. U kan van onderstaande documenten een geüpdatete versie terugvinden door op één van onderstaande links te klikken:

U kan deze en andere nuttige COVID-19-gerelateerde documenten ook raadplegen op ons online platform My Mediwet (na inloggen, onder 'Publicaties' - zoekterm: corona).

Meer informatie kan u ook terugvinden op de website van Horeca Vlaanderen.

 
Naar My Mediwet
 
Wanneer word ik gevaccineerd tegen corona?
 

Wanneer word ik gevaccineerd tegen corona?

 

Benieuwd wanneer u aan de beurt bent voor uw coronavaccinatie? Op basis van uw leeftijd kan u hier opzoeken wanneer u ongeveer uw uitnodiging en de eerste en tweede dosis van het vaccin mag verwachten. Deze tool toont de data voor mensen tussen 18 en 64 jaar zonder onderliggende aandoening die hen prioriteit geeft voor vaccinatie. Bovendien is dit uiteraard een inschatting en geen exacte timing.

U kan er ook meer uitleg vinden over het vaccin dat u eventueel zal krijgen.

Bron: Laatjevaccineren.be

 
Bekijk hier wanneer u wordt gevaccineerd
 
 

Gezond werk: verlicht de last

 

Het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk voert sinds 2020 een sensibiliseringscampagne rond spier- en skeletaandoeningen (SSA’s). Naast het streven naar meer bewustwording over deze werkgerelateerde aandoening, is het doel vooral om bedrijven ertoe aan te zetten om adequate preventieve maatregelen te nemen om dergelijke SSA's te voorkomen.

De website bevat niet alleen wetenschappelijke informatie over het onderwerp, maar ook case studies en praktische tools waarmee u binnen de onderneming aan de slag kan gaan.

Eerdere campagnes waren 'Een gezonde werkplek: Gevaarlijke stoffen, zo pak je dat aan' (2018-2019) en 'Gezond werk voor alle leeftijden' (2016-2017). Ook over hierover kan u op de website nog gebruiksklare informatie terugvinden.

 
Naar de website healthy workplaces
Gezond werk: verlicht de last
 
Opleiding in de kijker
 

Opleiding in de kijker

 

Intervisie voor vertrouwenspersonen

De Codex over het welzijn op het werk benadrukt opnieuw de noodzaak tot regelmatige intervisiemomenten voor interne vertrouwenspersonen. Elke vertrouwenspersoon dient jaarlijks éénmaal een (halve) dag intervisie te volgen om zijn kennis up-to-date te houden en de specifieke vaardigheden, eigen aan deze rol, te verwerven en onderhouden. Een intervisiemoment is tevens hét moment bij uitstek om in een vertrouwelijk kader ervaringen uit te wisselen en inzichten te verdiepen. 

Deze intervisiemomenten voor vertrouwenspersonen bieden u de kans om, samen met andere vertrouwenspersonen van diverse organisaties, eigen cases te bespreken onder begeleiding van een preventieadviseur psychosociale aspecten van Mediwet. Wettelijke en theoretische kaders worden opgefrist en aangevuld. Actuele thema’s worden besproken en geanalyseerd. Deze intervisie geeft vertrouwenspersonen de kans om hun kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen en de uitdagingen als vertrouwenspersoon met een open en veerkrachtige blik te (blijven) benaderen.

Dit is een bijscholingsmodule van de basisopleiding voor vertrouwenspersonen.

Meer informatie en/of inschrijven? Dat kan hier.

 
Meer informatie en inschrijven
 
 

Mediwet gaat er een weekje tussenuit!

Mediwet gaat er een weekje tussenuit!
 

Mediwet zal geen nieuwsbrief versturen in de week van 10/05/2021 - 16/05/2021. Wij blijven vanzelfsprekend wel telefonisch en per e-mail bereikbaar voor al uw vragen.