Nieuwsbrief - Update 11 juni 2021

 
 
Mediwet
 
 
 

In deze nieuwsbrief

 
  • Aangepaste documenten
  • Ergonomie en beeldschermwerk
  • #ikfietsnaarhetwerk-week van 14 tot en met 18 juni
 
 
 

Aangepaste documenten

 

De maatregelen ter preventie van de verspreiding van het COVID-19-virus worden constant aangepast. Mediwet volgt dit uiteraard van dichtbij op en past - indien nodig - haar adviezen ook aan.

U kan van onderstaande documenten een geüpdatete versie terugvinden door op één van onderstaande links te klikken:

U kan deze en andere nuttige COVID-19-gerelateerde documenten ook raadplegen op ons online platform My Mediwet (na inloggen, onder 'Publicaties' - zoekterm: corona).

 
Naar My Mediwet
 
Ergonomie en beeldschermwerk
 

Ergonomie en beeldschermwerk

 

Beeldschermwerk betekent vaak elke dag uren in dezelfde houding zitten. Ondanks het feit dat beeldschermwerk omschreven wordt als fysiek licht werk, kan het toch heel wat risico’s opleveren voor de gezondheid van de werknemer. Denk maar aan nek- en schouderklachten of andere aandoeningen zoals een muisarm. Een goede zithouding is dan ook van groot belang om klachten te voorkomen. In dit filmpje krijgt u praktische tips en tricks mee om uw beeldschermwerkplek op een ergonomische manier in te richten. U leert er hoe u best uw bureaustoel kan instellen, wat de ideale hoogte van uw werktafel is en hoe u op een goede manier de muis en het toetsenbord positioneert. Deze adviezen helpen u op een comfortabele manier te werken.

In het najaar organiseert Mediwet hierrond ook een workshop. Voor meer informatie en inschrijven kan u hier terecht.

 
 
#ikfietsnaarhetwerk-week van 14 tot en met 18 juni
 

#ikfietsnaarhetwerk-week van 14 tot en met 18 juni

 

Was begin 2021 uw goede voornemen om meer te sporten maar merkt u dat er momenteel (nog) niets van in huis is gekomen? Misschien popelt u ondertussen ook om terug te keren naar de werkvloer? Geen nood! Van 14 tot 18 juni kan u beide zaken combineren tijdens de ‘Ik fiets naar het werk-week’. Laat de auto staan, registreer uw bedrijf, steun het goede doel en maak zelf kans op een nieuwe fiets! Gratis promomateriaal om te gebruiken in bijvoorbeeld uw onderneming kan u hier vinden.

Doet u de komende dagen toch nog aan thuiswerk? Gebruik dan de fiets om boodschappen te doen, ga met de fiets naar uw hobby of plan gewoon na het werk een ontspannend fietstochtje in de avondzon.

 
Meer informatie