Nieuwsbrief - Update 10 september 2021

 
 
Mediwet
 
 
 

In deze nieuwsbrief

 
  • Aangepaste documenten
  • Europese week van de Sport: #BeActive (23 - 30 september 2021)
  • Opleiding in de kijker
 
 
 

Aangepaste documenten

 

De maatregelen ter preventie van de verspreiding van het COVID-19-virus worden constant aangepast. Mediwet volgt dit uiteraard van dichtbij op en past - indien nodig - haar adviezen ook aan.

U kan van onderstaande documenten een geüpdatete versie terugvinden door op één van onderstaande links te klikken:

U kan deze en andere nuttige COVID-19-gerelateerde documenten ook raadplegen op ons online platform My Mediwet (na inloggen, onder 'Publicaties' - zoekterm: corona).

 
Naar My Mediwet
 
Europese week van de Sport: #BeActive (23 - 30 september 2021)
 

Europese week van de Sport: #BeActive (23 - 30 september 2021)

 

De Europese Week van de Sport is ondertussen aan haar 7de editie toe en vindt dit jaar plaats van 23 tot 30 september. Met dit initiatief wil de Europese Commissie sport en lichaamsbeweging in Europa bevorderen. Onder het overkoepelende thema “#BeActive”, wil de Europese Unie iedereen aansporen om tijdens deze week actief te zijn en dat ook het hele jaar te blijven.

Ook u kan makkelijk wat meer beweging integreren in het dagelijks leven. Onder het mom 'alle kleine beetjes helpen' kan je bijvoorbeeld met de fiets naar het werk gaan of misschien kan je een 'liftloze' dag per week inbouwen. Parkeer je wagen een eindje verder weg, doe een kleine wandeling in de middagpauze of las een wekelijks sportmomentje in samen met één of meerdere collega's. Ook hele kleine aanpassingen hebben al hun positief effect, zowel fysiek als mentaal. Sta elk half uur eens recht, telefoneer rechtstaand, zet geen fles water naast je maar ga regelmatig een glaasje halen, voorzie een app die je een reminder stuurt om even recht te staan,...

Gezond werken begint met beweging op het werk!

 
 
Opleiding in de kijker
 

Opleiding in de kijker

 

Dynamisch risicobeheersingssysteem

Tijdens deze opleiding bespreken we de krachtlijnen van de welzijnswetgeving inzake de toepassing van het dynamisch risicobeheersingssysteem en de risicoanalyse, alsook de werking van de externe dienst voor preventie en bescherming op het werk. 

Deze opleiding is dezelfde als module 2 uit de basisopleiding Preventieadviseur niveau 3. Deze vorming vindt plaats op dinsdag 28/09/2021. Meer informatie en/of inschrijven? Klik dan hier. Op onze website vindt u ook nog tal van andere boeiende opleidingen en workshops terug.


 
Naar de opleidingen