Nieuwsbrief - Update 17 september 2021

 
 
Mediwet
 
 
 

In deze nieuwsbrief

 
  • Versoepelingen in het georganiseerd vervoer door de werkgever en ventilatie
  • Opleiding in de kijker
 
 
 

Versoepelingen in het georganiseerd vervoer door de werkgever en ventilatie

 

In onze vorige nieuwsbrief hadden we het al over de versoepelingen van de coronamaatregelen. Deze zijn hoofdzakelijk in de privésfeer gelegen. Er was dan ook een duidelijke vraag om eveneens versoepelingen in de bedrijfswereld door te voeren. Intussen is versie 6 van de Generieke Gids uitgekomen.

De aandachtige lezer zal zien dat het gouden vierkant duidelijk van kracht blijft. Handhygiëne, afstand houden, ventilatie en mondneusmasker blijven de steunpilaren van het preventiebeleid binnen een bedrijf.

Er is echter wel een versoepeling in het kader van het transport van en naar het werk. Het georganiseerd vervoer is immers aanvaardbaar indien de werkgever het zodanig kan inrichten dat de kans op besmetting lager is dan indien de werknemer het openbaar vervoer zou moeten nemen. De afstand van 1,5 meter of het diagonaal zitten of de plexi afschermingen zijn niet meer noodzakelijk, maar iedereen dient wel het mondneusmasker op een correcte manier te dragen. Ook de ventilatie en de toevoer aan verse lucht in het voertuig zijn uiterst belangrijk.

Uiteraard mag deze versoepeling niet leiden tot overvolle werfbusjes. Gebruik van gezond verstand blijft dus belangrijk. Indien er een positief getest persoon in een voertuig zou zitten, zal bij het contacttracen elke inzittende immers als hoogrisicocontact beschouwd worden.

Dat de ventilatie belangrijk blijft, blijkt ook uit een nieuwe campagne van de overheid die informatie en een sensibiliseringsfilmpje op hun website heeft geplaatst.

Vandaag, 17 september, komt het Overlegcomité opnieuw bijeen. Indien er beslissingen genomen worden die u als werkgever aanbelangen, brengen wij u daarvan op de hoogte. Hou onze nieuwsbrieven goed in het oog.

 
 
Opleiding in de kijker
 

Opleiding in de kijker

 

Organisatie van evacuatieoefeningen, evacuatietechnieken en -evaluatie


Deze workshop geeft u een leidraad om de noodzakelijke maatregelen te bepalen om uw medewerkers, en andere aanwezige personen op de werkvloer, in optimale omstandigheden te evacueren naar een veilige plaats.

Deze workshop richt zich tot iedereen die zich bezig houdt met de organisatie van evacuatieoefeningen.


Deze vorming vindt plaats op vrijdag 01/10/2021. Meer informatie en/of inschrijven? Klik dan hier. Op onze website vindt u ook nog tal van andere boeiende opleidingen en workshops terug.

 
Naar de opleidingen