Nieuwsbrief - Update 22 oktober 2021

 
 
Mediwet
 
 
 

In deze nieuwsbrief

 
  • Aangepaste documenten
  • Affiches voor contactberoepen
  • Opleiding in de kijker
 
 
 

Aangepaste documenten

 

De maatregelen ter preventie van de verspreiding van het COVID-19-virus worden constant aangepast. Mediwet volgt dit uiteraard van dichtbij op en past - indien nodig - haar adviezen ook aan.

U kan van onderstaande documenten een geüpdatete versie terugvinden door op één van onderstaande links te klikken:

U kan deze en andere nuttige COVID-19-gerelateerde documenten ook raadplegen op ons online platform My Mediwet (na inloggen, onder 'Publicaties' - zoekterm: corona)

 
Naar My Mediwet
 
 

Affiches voor contactberoepen

 

Zoals we in onze vorige nieuwsbrief reeds schreven, gelden voor de medische en niet-medische contactberoepen specifieke preventiemaatregelen. Om het voor werknemers en klanten van o.a. kapsalons, schoonheidssalons, diëtisten, tattoo shops,... overzichtelijk te houden hebben wij 2 nieuwe affiches opgemaakt. Zo ziet iedereen in een oogopslag waar ze zich dienen aan te houden. U kan ze downloaden door op de links hieronder te klikken.

U kan deze en andere nuttige COVID-19-gerelateerde documenten ook raadplegen op ons online platform My Mediwet (na inloggen, onder 'Publicaties' - zoekterm: corona)

 
Naar My Mediwet
 
Opleiding in de kijker
 

Opleiding in de kijker

 

Het opsporen van specifieke risico's bij werknemers die rechtstreeks in contact komen met voeding

Deze workshop richt zich tot alle ondernemingen die werknemers tewerkstellen die rechtstreeks in contact komen met voeding.

Voor deze werknemers moet de werkgever minstens om de 5 jaar een risicoanalyse uitvoeren (op het niveau van elke groep van werkposten of functies en op het niveau van het individu) om de risico's inzake welzijn te evalueren die voortvloeien uit het contact met voedingswaren en waarbij ook rekening wordt gehouden met de aspecten inzake voedselhygiëne. Dit ter vervanging van het voorheen verplichte medisch gezondheidstoezicht. Ook dient de werkgever verplichte opleidingen inzake deze risico’s te voorzien.

De nadruk ligt hierbij op de risico’s van contact met voeding voor de werknemers zelf, bijvoorbeeld contact met allergenen, niet op de voedselveiligheid en HACCP.

Tijdens deze workshop maakt u als werkgever of intern preventieadviseur kennis met een checklist om zelf een risicoanalyse uit te voeren. Tevens bespreken we, op maat van uw onderneming, wat de inhoud van een zinvolle opleiding voor uw medewerkers kan zijn en hoe Mediwet u bij de verdere uitvoering hiervan kan ondersteunen.  

Deze vorming vindt plaats op donderdag 18/11/2021. Meer informatie en/of inschrijven? Klik dan hier. Op onze website vindt u ook nog tal van andere boeiende opleidingen en workshops terug.
 
Naar de opleidingen