Nieuwsbrief - Update 17 juni 2022

 
 
Mediwet
 
 
 

In deze nieuwsbrief

 
  • Nieuwe website over biociden
  • Presentaties 32ste Dag van de Preventieadviseur
  • VerV Ergonomieprijs
  • Opleiding in de kijker: Organisatie van evacuatieoefeningen, evacuatietechnieken en -evaluatie
 
 
 

Nieuwe website over biociden

 

De FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de voedselketen en Leefmilieu heeft een nieuwe website rond biociden gelanceerd. Biociden zijn een soort van pesticiden. Ze worden gebruikt om ongewenste organismen af te schrikken, onschadelijk te maken of te vernietigen. Ze doen dat via chemische of biologische weg. Biociden worden gebruikt in heel wat sectoren: van de schoonmaaksector tot de pluimveehouderij.

De nieuwe website voor professionelen is opgedeeld in 3 grote luiken: meer informatie over biociden, regelgeving en procedures en veiligheid en leefmilieu. Daarnaast kan u er ook terecht voor veelgestelde vragen, het laatste nieuws en allerlei folders en infofiches die u kan downloaden.

Er bestond al een interactieve lijst van toegelaten biociden. Deze lijst werd omgevormd tot een gebruiksvriendelijke interactieve zoekmachine. In een handomdraai ziet u welke biociden op de Belgische markt toegelaten zijn en welke producten tot het gesloten circuit behoren. U kan onder meer zoeken op de naam van het product, de firmanaam, het toelatingsnummer en de functie.


Bron: FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de voedselketen en leefmilieu

 
Meer informatie
 
Presentaties 32ste Dag van de Preventieadviseur
 

Presentaties 32ste Dag van de Preventieadviseur

 

Donderdag 9 juni 2022 was er -eindelijk- nog eens een fysieke versie van onze Dag van de Preventieadviseur. Dit opleidingsmoment werd georganiseerd in de inspirerende omgeving van de Verbeke Foundation in Kemzeke. Thema deze keer was 'Hybride werken: uitdagingen en opportuniteiten'.

Heel wat interessante sprekers passeerden die namiddag de revue. Was u erbij en wil u misschien graag de slides van deze uiteenzettingen nog even bekijken? Dat kan op ons online portaal. Ook als u niet aanwezig kon zijn maar toch nieuwsgierig bent naar de inhoud van de presentaties, kan u daar alle powerpoints van onze gastsprekers raadplegen. Zoekterm is '32ste Dag van de Preventieadviseur'.

 
Naar My Mediwet
 
 

VerV Ergonomieprijs

 

Ook dit jaar reikt de VerV, de Beroepsvereniging voor Ergonomie, haar Ergonomieprijs uit. Realiseert u in de komende maanden zelf een project in het kader van de verbetering van de ergonomie in uw onderneming? Maakt(e) u binnen een opleiding een eindwerk, projectwerk of ontwerp rond ergonomie? Waag dan uw kans. Schrijf uzelf en uw project hier in vóór 31 december 2022. Ook dit jaar is er een zit-statafel te winnen.

De prijswinnaars van de voorbije jaren tonen aan dat de onderwerpen heel divers kunnen zijn. Vorig jaar won Machteld Van de Woestyne met een toegankelijke aanspuitcabine en in 2020 viel Jolien Maes de eer te beurt met een 3D houdingsanalyse in een supermarkt. In 2019 ging de prijs naar Max Schoepen met een project rond Prone Breast Cushion, een borstplaat voor bestraling bij borstkanker.

Bron: VerV

 
Meer informatie
 
Opleiding in de kijker
 

Opleiding in de kijker

 

Organisatie van evacuatieoefeningen, evacuatietechnieken en -evaluatie

Deze workshop geeft u een leidraad om de noodzakelijke maatregelen te bepalen om uw medewerkers en andere aanwezige personen op de werkvloer, in optimale omstandigheden te evacueren naar een veilige plaats. U leert hoe u de meest geschikte wegen uitstippelt en hoe u ze in de praktijk kan uittesten. 

Deze workshop richt zich tot iedereen die zich bezig houdt met de organisatie van evacuatieoefeningen.

U kan deze opleiding in Antwerpen volgen op 30/09/2022. Meer informatie en/of inschrijven? Klik dan hier. Op onze website vindt u ook nog tal van andere boeiende opleidingen en workshops terug.

 
Ontdek onze opleidingen