Bijscholing Hulpverlener (gericht op mensen uit het onderwijs)

Gent12/11/2020 13:00 - 17:00Inschrijven

Omschrijving

Deze bijscholing heeft tot doel het getuigschrift voor hulpverlener geldig te houden en tevens de kennis van de hulpverleners op peil te houden.

Wetgeving

Wettelijk is voorzien in de Codex, Boek I, Titel 5 dat het getuigschrift van hulpverlener slechts geldig blijft indien de houder jaarlijks minimum 4u bijscholing volgt (behoudens een beperkt aantal duidelijke uitzonderingen). De wetgeving bepaalt verder dat hulpverleners die in 2 opeenvolgende jaren geen bijscholingen deden, de cursus hulpverlener opnieuw dienen te volgen. Een eventueel gemiste bijscholing kan wel ingehaald worden door binnen de 12 maanden na de gemiste bijscholing een inhaalbeweging te doen.

Opgelet: Een inhaalbeweging kan niet via deze open bijscholing gebeuren. Indien u zich wenst in te schrijven voor een inhaalbijscholing dient u eerst contact op te nemen via emmanuel.terneus@mediwet.be (Gent).

Inhoud

Tijdens deze bijscholing worden de praktische zaken vanuit de basisvorming hulpverlener opnieuw overlopen zodat de kennis van eerstehulptechnieken paraat blijft. Eventuele nieuwe richtlijnen zullen worden toegelicht en bovendien zullen ook nieuwe onderwerpen en technieken rond eerstehulp in deze lessen aan bod komen.

Meer informatie

Voor meer informatie omtrent deze opleiding in regio Gent kan u contact opnemen met Manu Terneus via emmanuel.terneus@mediwet.be.