Boost de veerkracht van je organisatie

Muizen (Mechelen)30/05/2024 09:00 - 16:301 / 12Inschrijven

Omschrijving

Versterken van veerkracht en preventie van stress en burn-out zijn onlosmakelijk verbonden. Deze opleiding verkent praktische strategieën en effectieve methoden om veerkracht in uw organisatie te versterken. Deze workshop richt zich naar HR-managers, HR-business partners, interne preventieadviseurs en werkgevers.

Inhoud

In deze opleiding willen we u handvaten aanreiken om veerkracht te versterken en stress en burn-out aan te pakken op verschillende niveaus. Tijdens deze opleidingsdag komen volgende thema’s aan bod:

  • Wat is veerkracht en wanneer loopt men risico op burn-out? Definitie, symptomen en oorzaken van burn-out.
  • Primaire preventie: Hoe uw medewerkers gezond en gemotiveerd aan het werk te houden?
  • Secundaire preventie: Tips en tools om signalen bij medewerkers die in de gevarenzone zitten te herkennen en aan te pakken voor ze effectief uitvallen.
  • Tertiaire preventie: Wat als een medewerker toch uitvalt met een stressgerelateerde problematiek? Aan de hand van concrete casussen bespreken we best practices voor een succesvolle re-integratie.
  • Kennismaking met Mymindscan tool als hulpmiddel in en leidraad voor uw preventiebeleid.

Praktisch

In 2024 bedraagt de prijs voor deze opleiding € 408,35 of 2,8 PE per deelnemer (vrijgesteld van BTW). Alle documentatie is inbegrepen in de prijs evenals de drank, lunch en tussendoortjes gedurende de opleiding.

We voorzien maximaal 12 deelnemers per sessie. Bij minder dan 6 deelnemers zijn we genoodzaakt de opleiding te annuleren. Indien u door omstandigheden alsnog genoodzaakt bent uw inschrijving te annuleren, is dit mogelijk tot uiterlijk 10 werkdagen vóór de eerste opleidingsdag. Nadien is het inschrijvingsbedrag volledig verschuldigd. Bij minder dan 6 deelnemers zijn wij genoodzaakt de opleiding te annuleren.

Wenst u meer dan 6 personen in te schrijven voor deze opleiding? Vraag dan gerust een incompany opleiding aan. We bekijken graag de mogelijkheden. Contacteer ons voor meer informatie.

Deze opleiding mag worden aanzien als een opleiding in het kader van de voortdurende bijscholing van een Preventieadviseur. Wenst u meer dan 6 personen in te schrijven voor deze opleiding? Vraag dan gerust een incompany opleiding aan. We bekijken graag de mogelijkheden. Voor meer informatie over deze opleiding kan u mailen naar psychosoc@mediwet.be.