Preventie van stress en burn-out

Muizen (Mechelen)30/05/2023 09:00 - 16:300 / 12Inschrijven

Omschrijving

In tijden waar de cijfers rond stress en burn-out blijven toenemen, is het risico reëel dat uw organisatie vroeg of laat met deze problematiek geconfronteerd wordt.

Deze workshop richt zich naar HR-managers,HR-business partners, interne preventieadviseurs en werkgevers die op goed geïnformeerde wijze, deze psychosociale risico's willen aanpakken.

Inhoud

In deze opleiding willen we u handvaten aanreiken om stress en burn-out aan te pakken op verschillende niveaus. Tijdens deze opleidingsdag komen volgende thema’s aan bod:

  • Wat is burn-out? Definitie, symptomen en oorzaken van burn-out.
  • Primaire preventie: Hoe de aanpak van stress en burn-out integreren in uw psychosociaal welzijnsbeleid en uw medewerkers gezond en gemotiveerd aan het werk te houden.
  • Secundaire preventie: Tips en tools om signalen bij medewerkers die in de gevarenzone zitten te herkennen en aan te pakken voor ze effectief uitvallen.
  • Tertiaire preventie: Wat als een medewerker toch uitvalt met een stressgerelateerde problematiek? Aan de hand van concrete casussen bespreken we best practices voor een succesvolle re-integratie.
  • Kennismaking met Mymindscan tool als hulpmiddel in en leidraad voor uw preventiebeleid.

Praktisch

Schrijf u vandaag nog in: €347 of 2,8 PE per deelnemer (vrijgesteld van BTW). Deze prijs zal voor data in 2023 vermoedelijk nog worden geïndexeerd. Alle documentatie is inbegrepen in de prijs evenals de drank, lunch en tussendoortjes gedurende de opleiding.

Indien u door omstandigheden alsnog genoodzaakt bent uw inschrijving te annuleren, is dit mogelijk tot uiterlijk 10 werkdagen vóór de eerste opleidingsdag. Nadien is het inschrijvingsbedrag volledig verschuldigd. Bij minder dan 6 deelnemers zijn wij genoodzaakt de opleiding te annuleren.

Wenst u meer dan 6 personen in te schrijven voor deze opleiding? Vraag dan gerust een incompany opleiding aan. We bekijken graag de mogelijkheden. Contacteer ons voor meer informatie.