Basisopleiding Preventieadviseur niveau III

Omschrijving

In de codex over het welzijn op het werk wordt gesteld dat alle preventieadviseurs minstens moeten beschikken over voldoende basiskennis met betrekking tot het welzijn op het werk.

Inhoud

Tijdens deze basisopleiding verwerft u een grondig basiskennis over volgende
onderwerpen:

• Welzijnswetgeving, organisatorische structuren, Mediprev
• DRBS, risicoanalyse, EDPBW, jaarverslag
• Gezondheidstoezicht, onthaal, bijzondere werknemerscategorieën, EHBO, biologische agentia, asbest
• Arbeidsongevallen, CBM en PBM
• Arbeidsmiddelen, intern transport en veilig werken op hoogte
• Chemische agentia
• Omgevingsfactoren: geluid, trillingen, verlichting en klimaat
• Elektriciteit, brandpreventie en brandbeveiliging,
• Psychosociale aspecten
• Ergonomie

Tijdens de laatste dag vindt een praktische evaluatie plaats.

Examen

Als examen voor deze basisopleiding moet iedere deelnemer een risico-evaluatie uitvoeren van een zelfgekozen werkpost in het bedrijf (alle welzijnsdomeinen moeten hieraan te pas komen!). Elke deelnemer stelt zijn/haar opdracht voor aan de groep. Nadien is er de gelegenheid tot vragen en een groepsdiscussie.

Aanwezigheid

Aanwezigheid van de deelnemers bij de lessen is vereist om aan het examen deel te kunnen nemen en het attest te ontvangen. Het betreft hier een wettelijk gefundeerde opleiding die we aanbieden via webinar. Om u nadien een rechtsgeldig attest te kunnen uitreiken wordt de aanwezigheid van de deelnemer enkel geregistreerd en genoteerd als de camera tijdens de opleiding aanstaat.

 

Praktisch

Schrijf u vandaag nog in: €1000 of 8.9 PE per deelnemer (vrijgesteld van BTW). Alle syllabi en documentatie zijn inbegrepen in de prijs evenals de drank gedurende de opleiding.

Deze opleiding is erkend voor Vlaams Opleidingsverlof - incentive.

Indien u door omstandigheden alsnog genoodzaakt bent uw inschrijving te annuleren, is dit mogelijk tot uiterlijk 10 werkdagen vóór de eerste opleidingsdag. Nadien is het inschrijvingsbedrag volledig verschuldigd.

De webinar wordt georganiseerd via ‘Microsoft Teams’. Er is ruimte voor overleg en interactie. Wij voorzien maximaal 15 deelnemers per sessie. Bij minder dan 6 deelnemers zijn wij genoodzaakt de opleiding te annuleren.

U ontvangt van ons een bevestigingsmail van uw inschrijving. Daags voor het webinar ontvangt u een mail met een link en extra uitleg om deel te nemen aan de webinar. Indien dit niet het geval zou zijn, kijkt u dan even uw spammail na, aub? Vermoedelijk is de mail dan daar terechtgekomen. 

Vragen over deze webinar? Neem dan contact met ons op via opleiding@mediwet.be.

Wenst u meer dan 6 personen in te schrijven voor deze opleiding? Vraag dan gerust een incompany opleiding aan. We bekijken graag de mogelijkheden. Contacteer ons voor meer informatie.