Bijscholing EHBO-hulpverlener te Mediwet Gent

Voor de bijscholingen hanteren we een maximum aantal inschrijvingen van 12 personen, en anderzijds een minimum van 6 personen om de opleiding te kunnen laten doorgaan.
Plaats:Mediwet Gent
Opvoedingstraat 143,
9000 Gent
Datum:
19.09.201808:30 - 12:30
Kostprijs:€ 71,79 per persoon
Preventie-eenheden:0.60 per persoon
Taal:Nederlands
Voeg toe aan uw Google Kalender

Omschrijving

Deze bijscholing heeft tot doel het getuigschrift voor EHBO-hulpverlener geldig te houden en tevens de kennis van de hulpverleners op peil te houden.

Wetgeving

Wettelijk is voorzien in het KB rond EHBO van 15/12/2010 dat het getuigschrift van EHBO-hulpverlener slechts geldig blijft indien de houder jaarlijks minimum 4u bijscholing volgt (behoudens een berperkt aantal duidelijke uitzonderingen). Mediwet volgt hierin het advies van Co-Prev. Dit zegt dat hulpverleners die in 2 opeenvolgende jaren geen bijscholingen deden, de cursus hulpverlener opnieuw dienen te volgen. Een eventueel gemiste bijscholing kan wel ingehaald worden door in het volgende jaar een extra bijscholing te volgen.

Opgelet: Een inhaalbeweging kan niet via deze open bijscholing gebeuren. Indien u zich wenst in te schrijven voor een inhaalbijscholing dient u eerst contact op te nemen via emmanuel.terneus@mediwet.be (Gent) of celia.biesbrouck@mediwet.be (Antwerpen).

Inhoud

Tijdens deze bijscholing worden de praktische zaken vanuit de basisvorming EHBO-hulpverlener opnieuw overlopen zodat de kennis van eerstehulptechnieken paraat blijft. Eventuele nieuwe richtlijnen zullen worden toegelicht en bovendien zullen ook nieuwe onderwerpen en technieken rond eerstehulp in deze lessen aan bod komen.