Alcohol en drugs op de werkvloer te QC Stables

Mediwet is erkend voor betalingen met de KMO-portefeuille.
Plaats:QC Stables
Beeldstraat 15,
9100 Sint-Niklaas
Datum:
07.12.201813:00 - 16:30
Kostprijs:€ 119,65 per persoon
Preventie-eenheden:1.00 per persoon
Taal:Nederlands
Voeg toe aan uw Google Kalender

Omschrijving

De kans bestaat altijd dat één van uw medewerkers onder invloed naar het werk komt. Wij denken daarbij niet alleen aan alcohol, maar ook aan andere (il)legale genotsmiddelen. Op basis van cao 100 kennen alle bedrijven een beleidsverklaring hierrond. Binnen deze opleiding gaan we iets verder. Wij ondersteunen u graag naar een concreet stappenplan bij een vermoeden van misbruik.

Inhoud

We staan stil bij verschillende soorten genotsmiddelen en hun gevolgen op het functioneren van medewerkers. We maken van de gelegenheid gebruik om specifieke sociale vaardigheden aan te reiken. U wil tenslotte gepast reageren wanneer u één van uw medewerkers moet aanspreken op zijn/haar gedrag.

Aan de hand van blauwdrukken zetten wij tijdens deze opleiding de stap naar een bedrijfseigen beleid rond alcohol- en middelen. KMO’s stappen na deze opleiding buiten met een concreet beleid, voor grotere ondernemingen wordt tijdens deze opleiding de basis gelegd om een beleid uit te werken in samenspraak met de diverse stakeholders binnen de organisatie.
Na deze opleiding beschikt u over de handvaten om gepast te reageren op (een vermoeden van) alcohol of druggebruik op het werk en dit gesteund door een bedrijfseigen stappenplan.

Graag meer informatie over psychosociale ondersteuning, neem gerust contact op via psychosoc@mediwet.be.