27ste Dag van de Preventieadviseur te CEPA

Naar goede gewoonte organiseert Mediwet het unieke evenement, de Dag van de Preventieadviseur, twee maal per jaar. Dit voorjaar was een succes en we stellen dit najaar met trots onze 27ste editie voor. We organiseren deze zowel in Antwerpen als in Gent.

Thema's zoals burn-out, re-integratie, opleidingen enz. kwamen al aan bod. Dit najaar zoomen we in op de rol van de hiërarchische lijn in het welzijnsbeleid.
Plaats:CEPA
Brouwersvliet 33,
2000 Antwerpen
Datum:
27.09.201812:00 - 16:30
Taal:Nederlands
Voeg toe aan uw Google Kalender

Omschrijving

De term “veiligheidschef” of “diensthoofd veiligheid” ligt al weer enige decennia achter ons, tenminste…als u de wetgeving bekijkt. Dit begrip is – intussen alweer een generatie geleden - vervangen door de term “preventieadviseur”. Het is immers aan de werkgever en de hiërarchische lijn om het welzijnsbeleid uit te stippelen en uit te voeren. De preventieadviseur speelt daarin een adviserende, coachende en ondersteunende rol. Zo is de theorie.

Als we kijken naar de praktijk, zien we velen, in hun functie als preventieadviseur, worstelen met deze rol als “adviseur”. Vaak verwacht de hiërarchische lijn, dat de preventieadviseur “de veiligheid in orde brengt” en daar bovendien een heel uitvoerende rol in opneemt. Leg als preventieadviseur maar eens uit, waarom de rol van de leidinggevenden zo cruciaal is.

Inhoud

U hoort het al: we focussen ditmaal op de rol van de hiërarchische lijn in het welzijnsbeleid. Wat zegt de wetgeving? Hoe zit het met hun aansprakelijkheid? Waarom (en hoe) kunnen vooral zij het verschil maken “op de vloer” bij het opbouwen van een welzijnsbeleid?

We laten 3 boeiende externe sprekers inzoomen op deze materie, telkens vanuit een andere invalshoek. We reiken u enkele zeer praktische handvaten aan, die u als preventieadviseur kan hanteren om uw collega’s van de hiërarchische lijn te helpen om hun rol in het welzijnsbeleid nog beter te spelen.

Praktisch

We verwelkomen u graag vanaf 12u, met een broodje en een drankje. Nadien laten we onze sprekers aan het woord. Om 16u30 sluiten we deze dag af. Deze infonamiddag is volledig kosteloos en strikt voorbehouden voor onze klanten.

Inschrijven is momenteel niet meer mogelijk voor deze sessie. Graag verwittigd worden indien er een plaats vrijkomt? Reserveer dan uw plekje op de wachtlijst via info@mediwet.be