28ste Dag van de Preventieadviseur te New Zebra

Naar goede gewoonte organiseert Mediwet haar unieke evenement, de Dag van de Preventieadviseur, twee maal per jaar. We richten deze in zowel in Antwerpen als in Gent. Dit voorjaar stellen we met trots onze 28ste editie voor in Gent.

Thema's zoals burn-out, re-integratie, opleidingen enz. kwamen al aan bod. Dit jaar zoomen we in op de 24/7-bedrijvigheid en de invloed op de gezondheid en veiligheid van de werknemer.
Plaats:New Zebra
Zebrastraat 32,
9000 Gent
Datum:
25.02.201912:15 - 16:00
Taal:Nederlands
Voeg toe aan uw Google Kalender

24/7-bedrijvigheid en invloed op de gezondheid en veiligheid van de werknemer

Vele jobs evolueren van een 9-to-5 job naar een 24/7 beschikbaarheid. Er is druk om overwerk te doen, telefonisch stand-by te zijn en werk mee naar huis te nemen. Door de digitalisering, de opkomst van de laptops, smartphones en tablets, vervagen de grenzen tussen werk en privé, met name door de mogelijkheden van tijds- en plaatsonafhankelijk werken. Deze flexibiliteit, de flexjobs, en de bereikbaarheid kunnen oorzaak zijn van zogenaamde ‘techno-stress’ door hypergeconnecteerd te zijn. Tevens kan de work-life balance verstoord worden.

De yuppies uit de jaren ’80 hadden het druk, drukker, drukst. Zijn workaholics wel de ideale werknemers?

De Belgische relancewet van 22 maart 2018 die van kracht werd op 9 april 2018, bepaalt dat er op regelmatige basis een overleg dient plaats te vinden tussen de werkgever en het Comité PBW of werknemersvertegenwoordiging. Dit is géén recht op deconnectie zoals in Frankrijk het geval is.

We laten onze sprekers inzoomen op deze problematiek. Mediwet-medewerkers zullen u wegwijs maken in deze boeiende materie en nuttige preventiemaatregelen aanreiken om te deconnecteren, slaaphygiënische tips en raadgevingen in verband met aangepaste voeding bij ploegenarbeid geven. Verder zal er door een externe spreker ingezoomd worden op de praktische invulling van flexwerk.

Praktisch

We verwelkomen u graag vanaf 12u15, met een broodje en een drankje. Nadien laten we onze sprekers aan het woord. Om 16u sluiten we deze dag af. Deze infonamiddag is volledig kosteloos en strikt voorbehouden voor onze klanten.

Gelieve een unieke waarde in te voeren