Nieuwsbrief - Coronavirus COVID-19: update 28 april 2020

 
 
Mediwet
 
 
Extra data webinars
 

Extra data webinars

 

Wij voorzien een bijkomende webinar 'Veerkracht in tijden van corona' op vrijdag 08/05/2020. Tijdens deze webinar bespreken we de mogelijkheden om zorg te dragen voor uw mentale en emotionele gezondheid in deze turbulente tijden.
Meer informatie over en inschrijven voor deze webinar kan hier.


Door de grote vraag hebben wij ook een extra webinar 'Risicoanalyse COVID-19: specifiek voor scholen' ingepland op vrijdag 08/05/2020. Inschrijven daarvoor kan hier.


Ook voor de webinar 'Terug aan de slag na corona: algemeen' zijn er enkele nieuwe mogelijkheden voorzien om deze online opleiding te volgen. De extra data en gelegenheid tot inschrijven kan u hier terugvinden.

 
 
 

Nieuwe specifieke webinars

 

Omdat niet iedere werkgever baat heeft bij dezelfde algemene informatie voorzien wij enkele webinars die heel specifiek inspelen op de noden en behoeften van bepaalde segmenten uit ons klantenbestand. Telkens gaan wij, in kleine groepjes, aan de slag om tot bevattelijke maatregelen te komen die u in uw onderneming makkelijk kan implementeren.

Wij hebben op dit moment volgende nieuwe specifieke webinars voorzien:

  • Terug aan de slag na corona: specifiek voor detailhandel. Meer informatie over en inschrijven voor deze online opleiding kan hier.
  • Terug aan de slag na corona: specifiek voor kinderdagverblijven. Meer informatie over en inschrijven voor deze online opleiding kan hier.

 

 
 
 

Hulp nodig bij uw heropstart?

 

Wilt u onze hulp bij uw heropstart? Volg één van onze interactieve webinars of neem contact op met info@mediwet.be. Wij plannen dan een adviesgesprek met een van onze preventieadviseurs voor u in.

 
 
 

Eenvoudige basismaatregelen blijven van primordiaal belang in de strijd tegen het coronavirus COVID-19

 

Naar aanleiding van de beslissingen genomen op de Nationale Veiligheidsraad van vorige vrijdag 24/04/2020 lijkt er op bepaalde vlakken een versoepeling van de maatregelen aan te komen. Veel bedrijven kunnen binnenkort heropstarten. Winkels zouden stilaan opnieuw de deuren openen, scholen voorzien terug (aangepaste) lessen in de lokalen vanaf half mei,... Mondmaskers daarentegen worden verplicht op het openbaar vervoer vanaf volgende week.

Hierbij willen wij er toch nog even op drukken dat de eenvoudige basismaatregelen van essentieel belang blijven. Respecteer de social distancing, met andere woorden, hou 1,5 meter afstand van anderen én was frequent de handen. Deze maatregelen moeten overal maximaal nageleefd worden. Blijf uw klanten en werknemers daar ook met de regelmaat van de klok op wijzen.

Nood aan affiches rond social distancing en handen wassen om op te hangen in uw onderneming? U kan deze vinden op My Mediwet, onder 'publicaties' (na inloggen - zoekterm: corona).

 
Naar My Mediwet
 
 

Veilig aan het werk - Generieke gids om de verspreiding van COVID-19 op het werk tegen te gaan

 

Om de ondernemingen bij te staan bij de stapsgewijze heropbouw van de economische activiteiten hebben sociale partners van de Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het Werk, de Beleidscel van de Minister van Werk en experten van de FOD Werkgelegenheid in overleg een generieke gids uitgewerkt.

Deze gids reikt een kader met maatregelen aan die op maat moeten worden ingekleurd door de onderscheiden sectoren en door elke werkgever, om er voor te zorgen dat activiteiten opnieuw kunnen worden opgestart in zo veilig en gezond mogelijke omstandigheden, zodat een nieuwe piek van coronagevallen kan worden vermeden.

Deze gids biedt tegelijk ook ondersteuning aan ondernemingen en/of sectoren die geen onderbreking van hun activiteiten hebben gekend. Deze hebben uiteraard al de nodige maatregelen genomen om de continuïteit van hun activiteiten te kunnen verzekeren tijdens de periode van lockdown. Zij kunnen de reeds genomen maatregelen aftoetsen aan de maatregelen in de gids die op dat vlak dus een inspiratiebron kunnen zijn.

De generieke gids is een evolutief document. De inhoud ervan kan worden aangevuld in functie van de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad en op basis van nieuwe wetenschappelijke inzichten en goede praktijken.

Bron: werk.belgie.be