Nieuwsbrief - Update 2 december 2020

 
 
Mediwet
 
 
 

In deze nieuwsbrief

 
  • Testen en quarantaine - nieuwe teststrategie
  • Aangepaste documenten: preventiemaatregelen, checklist preventiemaatregelen, risicoanalyse COVID-19 en affiche 'Corona onder controle'
  • # Check, check, check JEZELF
 
 
Testen en quarantaine - nieuwe teststrategie
 

Testen en quarantaine - nieuwe teststrategie

 

In onze nieuwsbrief van vorige week kon u meer lezen over de gewijzigde teststrategie en de bijhorende quarantaine bij een hoog risico contact.

Wij verwerkten deze informatie van de overheid ondertussen in twee beslisbomen. Op die manier willen we het nieuwe testbeleid overzichtelijk maken.

U kan deze en andere nuttige COVID-19-gerelateerde documenten ook raadplegen op ons online platform My Mediwet (na inloggen, onder 'Publicaties' - zoekterm: corona).

 
Naar My Mediwet
 
 

Aangepaste documenten: preventiemaatregelen, checklist preventiemaatregelen, risicoanalyse COVID-19 en affiche 'Corona onder controle'

 
De maatregelen ter preventie van de verspreiding van het COVID-19-virus worden constant aangepast. Mediwet volgt dit uiteraard van dichtbij op en past - indien nodig - haar adviezen ook aan. Wij bundelden eerder al heel wat informatie in documenten als preventiemaatregelen en risicoanalyse COVID-19.

U kan van onderstaande documenten een geüpdatete versie terugvinden door op de link te klikken:

U kan deze en andere nuttige COVID-19-gerelateerde documenten ook raadplegen op ons online platform My Mediwet (na inloggen, onder 'Publicaties' - zoekterm: corona)

 
Naar My Mediwet
 
# Check, check, check JEZELF
 

# Check, check, check JEZELF

 

Het is ook in deze bizarre coronatijden (en daarbuiten) belangrijk om uw eigen mentaal welzijn in de gaten te houden. Check daarom uzelf en blijf mentaal fit.

Wees niet te streng voor uzelf en leg de lat niet te hoog. Een thuiswerkdag waar u acht uur achter het scherm zit, is niet gezond voor lichaam én geest. Neem af en toe een frisse neus, een letterlijke adempauze. Probeer elke dag bewust tijd te maken voor een rustige activiteit: wandelen, muziek beluisteren, ademhalingsoefeningen, yoga,...

Hou contact met collega’s. Plan voor uzelf een middagpauze in en contacteer een collega of vriend om te vragen hoe het met hem of haar gaat. Of misschien wonen jullie niet zo ver van elkaar en kunnen jullie samen een lunchwandeling maken.

Bent u het beu om uw collega’s enkel maar te zien ‘op een scherm’ en weet u met zichzelf geen blijf? Zet u in voor anderen, schrijf een kerstkaartje of doe boodschappen voor iemand die het niet meer zelf kan. Dit brengt u zeker en vast voldoening.

Nog meer tips en tricks om mentaal gezond te blijven kan u vinden op de website van het Vlaams Instituut Gezond Leven.

 
Naar de website van Vlaams Instituut Gezond Leven