Nieuwsbrief - Update 30 juli 2021

 
 
Mediwet
 
 
 

In deze nieuwsbrief

 
  • Heeft u de Coronalert-app al geïnstalleerd?
  • Vaccinatie tegen COVID-19 van cruciaal belang
  • 28 juli 2021 was Wereld Hepatitis Dag
  • Opleiding in de kijker
  • Nieuwsbrief in de zomermaanden
 
 
Heeft u de Coronalert-app al geïnstalleerd?
 

Heeft u de Coronalert-app al geïnstalleerd?

 

Is dat dan nog nuttig, vraagt u zich af? Het antwoord daarop luidt kort maar krachtig: 'Uiteraard!' Om verschillende redenen zelfs! Wij sommen er enkele voor u op:

  • Het opsporen van contacten blijft essentieel om COVID-besmettingen te voorkomen. Coronalert laat toe om contacten snel en anoniem op de hoogte te brengen van een risicocontact dat ze hadden. Dat komt uiteindelijk ook u ten goede want u krijgt dan -bij een risicocontact- eveneens een melding in de app. Zo kan u uzelf en de mensen rondom u beschermen.
  • Door de vele verplaatsingen (reizen,...) maar eveneens door de sterke opmars van de Delta-variant stijgt het aantal besmettingen. We moeten deze evolutie goed opvolgen. Dat kan als zo veel mogelijk mensen de Coronalert-app installeren én gebruiken.
  • Er werden bovendien heel wat verbeteringen aan de app aangebracht zodat hij nog beter functioneert en dus ook gebruiksvriendelijker is.

De app kan gratis gedownload worden in de App Store en op Google Play.
Wil u daarnaast zelf het gebruik van de Coronalert-app bij uw werknemers promoten? Dat kan! Hier kan u allerlei campagnemateriaal vinden om op te hangen in de onderneming, te gebruiken als e-mailbanner, te delen op sociale media,...

 
Meer informatie
 
Vaccinatie tegen COVID-19 van cruciaal belang
 

Vaccinatie tegen COVID-19 van cruciaal belang

 

Vaccinatie van de bevolking is én blijft nog steeds het belangrijkste wapen in de strijd tegen het COVID-19-virus. Niet alleen bij ons maar in de hele wereld zijn deskundigen het erover eens dat vaccineren tal van niet te onderschatten voordelen met zich meebrengt.

Allereerst beschermen de meeste coronavaccins tegen ernstige symptomen van COVID-19. De kans dat een bezoek aan de huisarts of een ziekenhuisopname noodzakelijk is bij besmetting, is dan veel kleiner. Op die manier ontlasten we ons zorgsysteem.

Studies wijzen er ook op dat bij mensen die gevaccineerd zijn de virale lading een stuk lager ligt als ze in aanraking komen met het virus. Dat betekent dat het virus minder snel wordt doorgegeven aan andere mensen in de omgeving. Ook kwetsbare mensen die om één of andere reden niet gevaccineerd kunnen worden, worden zo beschermd. Bovendien: hoe meer mensen gevaccineerd zijn, hoe sneller we groepsimmuniteit bereiken en hoe sneller we het virus en mogelijke varianten onder controle krijgen.

Wist u dat het momenteel mogelijk is voor niet-gevaccineerde personen om zich alsnog te laten vaccineren? Dat kan door zich aan te melden via QVAX.be. Er worden ook nieuwe uitnodigingen verstuurd per post om een afspraak te maken. Wie eerder een vaccinatie weigerde moet deze wel eerst intrekken via QVAX.be.

Bron: laatjevaccineren.be

 
Meer informatie
 
28 juli 2021 was Wereld Hepatitis Dag
 

28 juli 2021 was Wereld Hepatitis Dag

 

Elk jaar op 28 juli is er de Wereld Hepatitis Dag. Thema dit jaar is 'Hepatitis kan niet wachten.' Elke 30 seconden sterft iemand aan een hepatitis-gerelateerde ziekte. Reden genoeg om actie te ondernemen tegen virale hepatitis.

De wereldwijde campagne 'Hepatitis Can't Wait' werd gelanceerd in mei 2021. Ze benadrukt de noodzaak om de inspanningen voor het elimineren van hepatitis te versnellen, vooral tijdens de COVID-19-pandemie. Daarnaast benadrukt de campagne ook de sociale onrechtvaardigheid en ongelijkheid die wordt veroorzaakt door het huidige gebrek aan actie op het gebied van de eliminatie van hepatitis en zal het focussen op de positieve actie die nodig is om onze eliminatiedoelstellingen voor 2030 te halen.

Ook u kan acties van één minuut, 10 minuten of langer ondernemen om de wereld te laten zien dat hepatitis niet kan wachten. Of gebruik het officiële campagnemateriaal om het bewustzijn te vergroten.

Bron: https://www.worldhepatitisday.org/

 
Meer informatie
 
Opleiding in de kijker
 

Opleiding in de kijker

 

Workshop psychosociale risicoanalyse in KMO

De psyrie-vragenlijst is een informatieve, eenvoudige en wettelijk verantwoorde risicoanalysetool waarmee ondernemingen zelf aan de slag kunnen. Op deze manier kunnen de welzijnsverhogende en -verlagende factoren in de werksituatie in kaart gebracht worden en kunnen maatregelen geïmplementeerd worden om het psychosociaal welzijn van de medewerkers te bevorderen.

Deze workshop richt zich naar preventieadviseurs, HR en werkgevers die de uitvoering van een psychosociale risicoanalyse, op goed geïnformeerde wijze, in eigen handen willen nemen.

Tijdens deze workshop bespreken we uitgebreid de inhoud en het gebruik van de ‘psyrie-vragenlijst’.

Wij bieden deze webinar aan op dinsdag 21/09/2021 tussen 14u en 16u. Meer informatie over en/of inschrijven voor deze opleiding kan hier.

 
 
 

Nieuwsbrief in de zomermaanden

 

In de zomermaanden zal onze nieuwsbrief iets minder frequent verschijnen. Wij houden u uiteraard wel op de hoogte van belangrijk nieuws en we blijven vanzelfsprekend ook telefonisch en per e-mail bereikbaar voor al uw vragen.

 
Nieuwsbrief in de zomermaanden