Over Mediwet

Mediwet vzw is een Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk. We bieden ondersteuning bij het preventiebeleid dat u opstelt in uw onderneming en reiken hierbij advies, handige tools en diensten op maat aan. We willen voor u, met een team van specialisten, een gezonde en veilige werkomgeving uitbouwen.

Mediwet brengt de risico’s op de werkvloer in kaart en nodigt hierbij zelf de werknemers uit voor een medisch onderzoek. Dit wordt opgevolgd door uw vast contactpersoon binnen Mediwet. We proberen zo dicht mogelijk tot bij u te komen door een centrum in de buurt aan te bieden en zijn flexibel naar locaties voor de medische onderzoeken. We hebben een uitgebreide ervaring in diverse sectoren, die we kunnen gebruiken om u optimaal te ondersteunen en te adviseren. U bent diegene waarvoor wij ons optimaal inzetten, elke dag opnieuw.

MEDIWET_logo_qu-pos_groottekengebied-01-01-01.jpg

Why & how?

Mediwet wil op elk moment in het leven van de onderneming de referentie zijn om samen te zorgen voor het wel-zijn van iedereen. We doen dat steeds klantgericht, waarbij samenwerking, geloof in elkaars kunnen, vertrouwen, teamgeest en wendbaarheid centraal staan.

brief-4510896.png

Kwaliteit voorop

Om beter aan uw noden en wensen te voldoen, hebben we een kwaliteitssysteem dat gecertificeerd is met het ISO 9001 certificaat. Hiermee bekennen we te voldoen aan onze wettelijke verplichtingen, namelijk het vervullen van de taken van een Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk en andere preventieactiviteiten en opleidingen die er onmiddellijk verband mee houden zoals bepaald door de wet van 4 augustus 1996 betreffende het welzijn van de werknemers bij de uitvoering van hun werk.

Klanttevredenheid.png

Wat klanten zeggen

Wij zijn continu onze interne processen aan het optimaliseren om u als klant efficiënter bij te staan. We staan open voor feedback, want daar zien wij ruimte voor verbetering.

Ontdek wat klanten over ons zeggen.

Lieven Roggeman, preventieadviseur NZVL

“Het Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen kan met een goed gevoel terugblikken op een jarenlange samenwerking tussen de preventiediensten; de eigen Interne Dienst Preventie en Bescherming op het Werk en de Externe Dienst PBW van Mediwet en dit op alle domeinen, zowel wat betreft risicobeheersing als medisch departement. Wij zijn alvast zeer tevreden!

Ivo Huyghe, Project Manager/Health & Safety advisor Texla

“In de aanloop naar de piek van de coronaperiode was het voor ons bedrijf noodzakelijk om razendsnel te reageren. Naar aanleiding van onze risicoanalyse moesten we op korte termijn verregaande, ingrijpende preventiemaatregelen nemen, en uitvoerige informatiecampagnes op poten zetten. De templates en affiches die Mediwet aanreikte, waren hierbij meer dan welkom. Ook het advies van de arbeidsarts en de nieuwsbrieven bleken een meerwaarde om dit op korte termijn tot een goed einde te brengen.

Carine Van Maldegem, preventieadviseur De Dagmoed vzw

“Waarom we bij De Dagmoed de samenwerking met Mediwet waarderen:
De goede en vlotte samenwerking voor het jaarlijks medisch onderzoek en de perfecte opvolging voor de nodige hepatitis-inentingen.
De goede contacten en verstandhouding met arbeidsarts, verpleegkundige en preventieadviseur voor psychosociale aspecten.
De opleidingen en informatie over wijzigingen in de wetgeving.
De extra informatie tijdens de jaarlijkse veiligheidsrondgang,…
Het netwerkmoment tijdens de jaarlijkse Dag van de Preventieadviseur.

Waarom kiezen voor Mediwet?

Wij hebben experten op alle domeinen van het welzijn op het werk die u kunnen adviseren en ondersteunen bij uw dagelijkse activiteiten. Elke situatie en elke sector is verschillend. Wij voorzien daarom oplossingen op maat van de klant.

Met onze persoonlijke en flexibele aanpak proberen wij het verschil te maken.

Daarnaast hebben we een uitgebreid aanbod aan opleidingsmogelijkheden die zowel voor u, de hiërarchische lijn, als voor uw preventieadviseur en uw werknemers interessant zijn.