In de kijker

Websitelookzomer2018.JPG

Mediwet bestaat 50 jaar! En dat vieren we met een nieuwe website!

We schrijven Wetteren, 1968. Mediwet wordt opgericht als Medische Dienst Wetteren. Vandaar ook onze huidige benaming. Sindsdien zijn we alleen maar blijven groeien.

Met talrijke nieuwe centra, een overname en op regelmatige basis versterkingen van ons team, hebben we door de jaren heen onze dienstverlening fors kunnen uitbreiden.

Zonder u hadden we dit uiteraard niet kunnen verwezenlijken. We bedanken u dan ook voor het vertrouwen dat u dagelijks in ons stelt. We willen dit bovendien belonen met een tool waarmee u onze dienstverlening nog makkelijker kan raadplegen.


We stellen u dan ook graag met trots onze nieuwe website voor.

50 jaar oud, maar we verjongen erop. Dankzij een grondige make-over is onze website gebruiksvriendelijker en sluit hij beter aan bij onze missie. Wij willen u met de nieuwe website ook optimaal bijstaan bij het opzetten en uitbouwen van een gezonde en veilige werkomgeving.

U zal merken dat de nieuwe website volledig responsive is opgebouwd. Dit houdt in dat de website overzichtelijker en gemakkelijker te raadplegen is op uw smartphone of tablet.

U kan dankzij de nieuwe opbouw van de website, onze diensten en ondersteuning beter en sneller raadplegen. De informatie is visueler voorgesteld en aangenaam leesbaar. Bij vragen kan u ons steeds contacteren via het eenvoudige contactformulier.

Mediwet heeft met de vernieuwing van de website ook enkele aanpassingen gedaan aan de toegang tot Extranet, het informatief en administratief platform voor aangesloten bedrijven. Vanaf heden heet dit platform My Mediwet.

Ontdek hier, op het vertrouwde adres www.mediwet.be, onze vernieuwde website.

Als één of meerdere van uw collega’s vanaf nu ook graag onze nieuwsbrieven zouden ontvangen, kunnen ze zich via de homepage van de website hierop gratis abonneren.

Het warme weer steekt de kop op

Werken in de warmte is niet evident, maar dankzij de PHS App kan dit goed in kaart gebracht worden. Dr. Wim Van Hooste van Mediwet heeft, zeer toepasselijk met deze temperaturen, het artikel 'Hou het hoofd koel met de Predicted Heat Stain (PHS) App' mogen schrijven. Dit artikel is gepubliceerd in het tijdschrift preventFocus van juni 2018. Op het resultaat mogen we fier zijn!

Lees hierboven meer over dit staaltje technologie.

Meer informatie over preventFocus? Raadpleeg de website www.prevent.be.

 

De strijd tegen gehoorverlies

Dr. Karel De Raedt en Dr. Micheline Bekaert van Mediwet hebben samen de krachten gebundeld met Dr. Hannah Keppler voor het artikel 'Otoplastieken als gehoorbescherming in de Antwerpse haven'. Ze kregen de eer om een artikel te schrijven voor het Nederlands TBV tijdschrift, het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde. Wij zijn alvast trots op het resultaat!

Lees hierboven meer over deze moderne gehoorbeschermingstechniek.

Meer informatie over TBV? Raadpleeg de website van de uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum www.bsl.nl.

ICOHwebsite.png

The World of Work, ICOH, Dublin,
29 april - 4 mei 2018

Een driekoppige delegatie van Mediwet was aanwezig op het driejaarlijkse Wereldcongres voor Arbeidsgeneeskunde in de Ierse hoofdstad. Dit congres wordt om de 3 jaar op een ander continent georganiseerd door de International Commission on Occupational Health (ICOH). De Ierse editie was de 32ste in het rijtje. Dit jaar was Dublin de place-to-be voor alle nieuwe ontwikkelingen in de arbeidsgeneeskunde. Er werden meer dan 800 presentaties gegeven, samen goed voor 300 uur, en er waren meer dan 700 wetenschappelijke posters te bekijken voor de meer dan 2200 deelnemers.

De deelnemers konden in (semi)plenaire sessies en parallelle sessies nieuwe inzichten opdoen over de preventie en aanpak van arbeidsongevallen, beroepsziekten en beroepsgebonden aandoeningen.

Het ultieme streven naar geen enkel arbeidsongeval of beroepsziekte, de zogenaamde ‘Vision Zero’, werd voorgesteld. U vindt de 7 vuistregels van de strategie op www.visionzero.global. Een andere interessante missie en visie was het Amerikaanse totaalconcept ‘Total Worker Health®/TMvan NIOSH.

Dr. Wim Van Hooste

“Do not wish for it, but work for it!

Dokter Wim Van Hooste van Mediwet mocht 5 posters presenteren: van beroepsgebonden rattenbeten, rattenbeetkoorts en mazelen, over griep bij gezondheidswerkers, tot obstructief slaapapneusyndroom (OSAS) bij beroepschauffeurs en een geval van schildersziekte (organo-psychosyndroom, OPS) voorafgegaan door epilepsie-aanval op de werkvloer.

Het was een leerrijke week en we hopen de opgedane kennis en inzichten te kunnen overdragen op onze klanten.

tick-1465065_1920.png

Ziekte van Lyme & Tekenbeten

Tijdens de zomermaanden neemt de kans op een tekenbeet toe, wat mogelijks een risico inhoudt op het oplopen van de ziekte van Lyme. Vandaar dat we dieper zullen ingaan op de teek, de bacterie en de ziekte.

De ziekte van Lyme is...

Lees meer
tick-1465065_1920.png

Nieuwe aanbevelingen inzake Handhygiëne tijdens de zorgverlening

Recent werd door de Hoge Gezondheidsraad een herwerkt advies gepubliceerd in verband met de ‘Aanbevelingen inzake handhygiëne tijdens de zorgverlening’ (HGR 9344). Het vervangt het vorige advies dat alweer dateerde van 2009.

De handen vormen de belangrijkste overdrachtsweg van...

Lees meer

Vragen of onduidelijkheden?

Contacteer ons