Uw partner voor een gezonde en veilige werkomgeving

Klant worden

Mediwet is de partner die u met een team van specialisten helpt in het opzetten en uitbouwen van een gezonde en veilige werkomgeving.

Mediwet is een door de overheid erkende Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk die de opdrachten die bepaald zijn in de Wet Welzijn van 4 augustus 1996 en de Codex over het welzijn op het werk vervult voor haar aangesloten werkgevers. Deze bedrijven situeren zich in het hele Vlaamse landsgebied en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. 

Mediwet vervult deze opdracht via de kernactiviteiten medisch toezicht en risicobeheer.

Hieronder vallen onder meer diverse adviezen en assistentie, risicoanalyses, metingen en studies op het gebied van arbeidsgeneeskunde, arbeidshygiëne en toxicologie, arbeidsveiligheid, ergonomie en psychosociaal welzijn op het werk.

Mediwet is erkend voor het geven van diverse opleidingen en bijscholingen, waaronder Eerste hulp, de basisopleiding voor preventieadviseurs en vertrouwenspersonen. 

Psychosociaal welzijn

Vanaf 4 augustus 1996 is de welzijnswet van toepassing. Concreet betekent dit dat psychosociaal welzijn op de werkvloer meer aandacht krijgt. Voordien sprak men voornamelijk van veiligheid en gezondheid. Deze aspecten blijven in de welzijnswetgeving vanzelfsprekend even belangrijk, maar verschillende inspectiediensten gaan het psychosociaal welzijn mee opnemen in hun analyses.
Meer over Psychosociaal welzijn

Blijf op de hoogte
Schrijf u in op onze nieuwsbrief