Basisopleiding voor vertrouwenspersonen

Omschrijving

Deze opleiding beantwoordt aan de specifieke bepalingen van de codex over het welzijn op het werk die vereisen dat de vertrouwenspersoon over de nodige vaardigheden en kennis beschikt voor de doeltreffende uitoefening van zijn opdrachten.

Inhoud

Module 1: wettelijk kader en de rol/het statuut van de vertrouwenspersoon

Module 2: Psychosociale risico’s op het werk

Module 3: Gesprekstechnieken en toepassing in praktijksituaties

Module 4: Beheersen van probleemsituaties adhv verschillende interventiemogelijkheden zoals bemiddeling.

Onder begeleiding van onze ervaren preventieadviseurs psychosociale aspecten, leert u verschillende praktische technieken om in moeilijke werksituaties een helpende hand te reiken.

Het aandeel theorie-praktijk is 50/50.

We hopen uw rugzak te mogen vullen met kennis, ervaring en inzichten om goed voorbereid als vertrouwenspersoon op pad te gaan.

Praktisch

In 2024 bedraagt de prijs voor deze opleiding € 1326 of 9,5 PE per deelnemer (vrijgesteld van BTW). Alle syllabi en documentatie zijn inbegrepen in de prijs evenals de lunch, drank en tussendoortjes gedurende de opleiding.

Indien u door omstandigheden alsnog genoodzaakt bent uw inschrijving te annuleren, is dit mogelijk tot uiterlijk 10 werkdagen vóór de eerste opleidingsdag. Nadien is het inschrijvingsbedrag volledig verschuldigd. Bij minder dan 8 deelnemers zijn wij genoodzaakt de opleiding te annuleren.

Deze opleiding is erkend voor Vlaams Opleidingsverlof en opleidingscheques. 

Deze opleiding mag worden aanzien als een opleiding in het kader van de voortdurende bijscholing van een Preventieadviseur.