Gesprekstechnieken voor leidinggevenden

Omschrijving

Leidinggevenden spelen een cruciale rol in het psychosociaal welzijn van hun team aangezien zij vaak een luisterend oor, coach of bemiddelaar zijn voor werknemers. Soms is corrigerend optreden ook nodig en dienen leidinggevenden op een duidelijke en respectvolle manier een boodschap over te brengen.

Een stevig arsenaal aan gesprekstechnieken helpt u als leidinggevende op weg om vlot en comfortabel in dialoog te gaan met uw werknemers.

Inhoud

In deze opleiding werken we rond de basisprincipes van gespreksvoering:

  • Hoe actief luisteren?
  • Hoe stel ik de juiste vragen?
  • Moeilijke topics: hoe snijd ik ze aan? Hoe ga ik om met emoties?
  • Hoe verbindende communicatie kan helpen in gesprekken
  • Praktische toepassing in de context van stress, burn-out, middelengebruik, afwezigheden en privéproblemen,…

Praktisch

In 2024 bedraagt de prijs voor deze opleiding € 408,35 of 2,8 PE per deelnemer (vrijgesteld van BTW). Alle documentatie is inbegrepen in de prijs evenals de drank, lunch en tussendoortjes gedurende de opleiding.

Indien u door omstandigheden alsnog genoodzaakt bent uw inschrijving te annuleren, is dit mogelijk tot uiterlijk 10 werkdagen vóór de eerste opleidingsdag. Nadien is het inschrijvingsbedrag volledig verschuldigd. Bij minder dan 6 deelnemers zijn wij genoodzaakt de opleiding te annuleren. We voorzien maximum 12 deelnemers per opleidingsdag.

Wenst u meer dan 6 personen in te schrijven voor deze opleiding? Vraag dan gerust een incompany opleiding aan. We bekijken graag de mogelijkheden. Contacteer ons voor meer informatie via psychosoc@mediwet.be.

Deze opleiding mag worden aanzien als een opleiding in het kader van de voortdurende bijscholing van een Preventieadviseur.