Corona

wood-2557258.jpg

Online aanbod

Wij werken continu aan een uitbreiding van het online aanbod van opleidingen en infosessies. Geregeld voorzien wij nieuwe data als een webinar volzet is. Hou zeker onze opleidingspagina in het oog.

Wij helpen u graag opweg om op een gezonde en veilige manier aan het werk te blijven in de onderneming. Schrijf u zeker in bij interesse in een webinar!

Ontdek ons online aanbod
wood-2557258.jpg

Vraag rond Corona?

Aarzel dan niet om ons te contacteren. Een team staat achter de schermen paraat om op al je vragen te antwoorden.

Heb je een algemene vraag rond het coronavirus COVID-19? Neem dan zeker een kijkje op de website van de overheid. 

Voor meertalige informatie rond het coronavirus, klik hier.

Bekijk de FAQ's

CORONAVIRUS COVID-19: update 02/06/2020

Sectorgebonden voorbeeldrisicoanalyse voor ondernemingen

In onze nieuwsbrief van dinsdag 26/05/2020 kon de bouwsector een bijkomende risicoanalyse terugvinden, specifiek gericht op preventiemaatregelen die in hun sector van belang zijn.

Vandaag kunnen twee andere bedrijfstakken een soortgelijke voorbeeldrisicoanalyse raadplegen, helemaal afgestemd op de noden en behoeften bij het optimaliseren en nuanceren van de preventiemaatregelen in hun sector:

  • Detail- en kleinhandel
  • Transport

Uiteraard dient u deze nog aan te passen op maat van uw onderneming. Ook onder het coronaregime blijven bestaande preventiemaatregelen en afspraken rond periodieke onderzoeken, PBM's, keuringen en opleidingen van kracht. De lijst van specifieke taakvoorbeelden is niet limitatief. Ga zeker na in uw onderneming welke taken voor u van toepassing zijn.

U kan de voorbeeldrisicoanalyse raadplegen op ons online platform My Mediwet. Dit na inloggen, onder 'Publicaties' (Zoekterm: corona).

 

Folder 'Langdurig spreken met mondmasker'

Mondmaskers worden stilaan het nieuwe normaal in onze maatschappij, zowel privé als op professioneel vlak. Vaak denken mensen dat ze minder goed verstaanbaar zijn bij het dragen van een mondmasker, ook al is dat niet zo. Bovendien zien we elkaars gelaatsuitdrukking niet en bemoeilijkt dat ook een vlotte communicatie. Misschien heeft u daar ook wel last van en probeert u dit te compenseren door luider te spreken, maar op die manier forceert u uw stem. Een goede stemhygëne is hier belangriijk.

Mediwet ontwikkelde een folder 'Langdurig spreken met een mondmasker' waarin u allerlei do's en don'ts te weten komt. Draag niet alleen zorg voor uw gezondheid maar ook voor uw stem.

U kan deze folder en heel wat andere interessante publicaties raadplegen op ons online platform My Mediwet. Dit na inloggen, onder 'Publicaties' (zoekterm: corona).


CORONAVIRUS COVID-19: update 25/05/2020

Nieuwe webinars - sectorgericht

Sommige van onze webinars bestaan al enkele weken. Maar aangezien geen twee ondernemingen hetzelfde zijn, engageert Mediwet zich om heel wat online opleidingen in een sectorgerichte vorm te gieten. Zo haalt u, als werkgever, vaak heel wat extra, praktijkgerichte informatie uit de webinar die u volgt. Daarom hebben wij onderstaande webinars in een nieuw -sectorgericht- jasje gestoken:

Werken tijdens corona, goed bezig? - Administratieve dienstverlening

In kleine groepen denken we met jullie aan optimalisatie en nuancering van uw genomen maatregelen. In onderling overleg gaan we na hoe uw leidinggevenden, medewerkers en klanten zich makkelijker kunnen houden aan deze “nieuwe manieren” van werken. Schrijf u snel in!

Veerkracht voor medewerkers in de zorg

U stond en staat binnen de zorgsector reeds geruime tijd in de frontlinie en installeerde dus reeds een pak preventiemaatregelen. Wij laten jullie dan ook graag aan het woord. Binnen dit webinar grasduinen wij, in uw sector, naar goede praktijken en mogelijke aandachtspunten. Schrijf u snel in!

Psychosociale risico’s & ondersteunende maatregelen tijdens corona

Corona brengt heel wat veranderingen met zich mee die een impact kunnen hebben op het psychosociaal welzijn van uw medewerkers. Tijdens deze webinar focussen we op psychosociale risico’s in tijden van corona. Schrijf u snel in!

Wij voorzien daarnaast continu nieuwe data voor onze andere webinars. Ontdek het aanbod op onze opleidingspagina.

Werken tijdens corona bij particulieren en B2B

Standaardbrief

Het is niet altijd makkelijk om als organisatie uw klant attent te maken op de manier waarop u met de preventiemaatregelen ter bestrijding van het COVID-19-virus wil omgaan. U wil niet te belerend overkomen maar tegelijkertijd wil u uw werknemer(s) toch in veilige omstandigheden zijn (hun) job laten uitvoeren.

Mediwet heeft voor u een standaardbrief opgemaakt die u kan personaliseren en waarop de richtlijnen vermeld staan waaraan de klant zich moet houden. Omdat uiteraard niet iedere klant dezelfde is, maakten wij een versie voor particulieren en een B2B-versie.

Kapsalons mogen weer open!

Na een lange periode van inactiviteit door het COVID-19-virus, mogen de kappers opnieuw de deuren openen. Laat op een heldere en overzichtelijke manier aan uw klanten weten wat er van hen verwacht wordt voor, tijdens en na de kapbeurt met de affiche 'Preventiemaatregelen corona bij uw kapper'. Hierop worden de preventiemaatregelen visueel voorgesteld. Hang deze op duidelijk zichtbare plaatsen in uw kapsalon op en uw klanten weten in één oogopslag waar zich aan te houden.

Ontdek deze documentatie op ons online klantenplatform My Mediwet (na inloggen, onder 'Publicaties' - zoekterm: corona).

Veilig aan het werk - Generieke gids om de verspreiding van COVID-19 op het werk tegen te gaan

Om de ondernemingen bij te staan bij de stapsgewijze heropbouw van de economische activiteiten hebben sociale partners van de Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het Werk, de Beleidscel van de Minister van Werk en experten van de FOD Werkgelegenheid in overleg een generieke gids uitgewerkt.

Daarnaast stelden bepaalde sectoren ook een sectorgids of protocol samen op basis van een gemeenschappelijke beslissing door de leden van een paritair comité. Zij vullen in deze protocollen de generieke gids verder aan of verduidelijken waar nodig voor hun specifieke sector.

Een opsomming van de sectoren die een dergelijke sectorgids reeds publiceerden kan u hier terugvinden.

Download hier ook de generieke gids.

Bron: werk.belgie.be

books-1831917Omgezet.png

Op My Mediwet: Nuttige documenten en informatie rond het coronavirus COVID-19

Na het inloggen op het klantenportaal My Mediwet kan u o.a. volgende opgemaakte documenten daar al raadplegen bij de publicaties. (Zoekterm: corona)

  • Preventiemaatregelen COVID-19
  • Risicoanalyse COVID-19
  • Checklist TWW

U vindt daar eveneens verschillende affiches die van nut kunnen zijn.

Ga naar My Mediwet
shutterstock_362066123.jpg

Blijf gezond aan het werk in deze coronatijden

#Blijfinuwkot zie je overal verschijnen. Omwille van je eigen gezondheid en die van anderen wordt er aangeraden om zoveel mogelijk thuis te blijven en van thuis uit te werken. Dit heeft dan misschien weer andere neveneffecten voor je fysieke en mentale gezondheid. Je zit meer stil, eet gemakkelijker (ongezonde) snacks die je in de keukenkasten vindt en vult je longen minder met een gezonde dosis frisse buitenlucht.

Mediwet geeft regelmatig tips om aan gezond thuiswerk te doen.

Hou onze tips en tricks in het oog!

FODVolksgezondheid.jpg

Algemene update van de overheid

Blijf up-to-date met de laatste wijzigingen rond COVID-19.

Meer info
Mediwetcoronabus2.jpg

#helpenwaarnodig

Ook Mediwet draagt haar steentje bij in deze coronatijden. Wij stellen onze medische wagens ter beschikking aan de ziekenhuizen die onze medisch apparatuur kunnen gebruiken.

Wij zijn fier op ons team voor hun inzet en beschikbaarheid!

#helpenwaarnodig #samensterk

DeZorgSamen_logo_compact.jpg

Wist je dat Mediwet achter de schermen onze zelfstandige zorgverleners meehelpt? Wanneer een zelfstandige zorgverlener contact opneemt, staat Mediwet achter de schermen klaar. Wij zijn trots om op deze manier ons steentje te mogen bijdragen.

Bekijk zeker het instructiefilmpje voor een goede handhygiëne

Afbposterrodekruis.png

Affiches die u in tussentijd kan ophangen

De overheid en verschillende hulpverleningsinstanties bieden duidelijke en correcte affiches aan die u kan ophangen op de werkvloer. Deze bevatten informatie over hoe u een besmetting kan voorkomen of uzelf goed kan beschermen tegen virussen. Daarnaast heeft het Rode Kruis Vlaanderen voor iedereen die zich droevig, gestresseerd, verward, bang of zelfs boos voelt tijdens deze coronacrisis een poster ontworpen met 6 tips om zorg te dragen voor uzelf én anderen.

Meerdere affiches die u kan gebruiken, vindt u terug op My Mediwet (na inloggen). Klik op ‘Publicaties’, gebruik de zoekterm ‘corona’ en ontdek ons aanbod. U vindt er affiches over o.a.:

Bron: info-coronavirus.be en Rode Kruis Vlaanderen

Afbposterrodekruis.png

Blijf op de hoogte van het nieuws

Meer berichten terugvinden die Mediwet heeft gepost? Bekijk dan zeker onze nieuwspagina waar we al onze actuele berichten bewaren.

Schrijf u zeker ook in op onze nieuwsflash zodat u steeds de laatste updates ontvangt.

Ga naar Nieuws