Corona

smiley-gc7afa390c_1920.jpg

Mentaal welzijn op het werk blijft prioritair na Corona

Tijdens de COVID-19-pandemie was er heel wat aandacht voor de gevolgen van dit alles op ons mentaal welzijn. Nu de pandemie toch min of meer onder controle lijkt, zijn de gevolgen ervan echter nog niet verdwenen. Ook op de werkplek zullen de consequenties nog lange tijd voelbaar zijn. Zo is -volgens onderzoek- de mentale weerbaarheid van werknemers verzwakt en is er een stijging van korte, maar frequente afwezigheden.

Terwijl de terugkeer naar de werkvloer voor sommigen een verademing is, maken anderen zich zorgen over hoe het ‘nieuwe normaal’ er uit zal zien. De 'nieuwe' tendensen inzake o.a. telewerk zullen echter pas over een jaar tot uiting komen in onze werkwereld.

Om het thema bespreekbaar te maken, en om mensen te helpen, werken verschillende federale overheidsdiensten samen aan de website www.ikvoelmegoedophetwerk.be. Er is heel wat informatie te vinden, onder meer over hoe u zelf aan de slag kan om het mentaal welzijn op het werk te boosten en bij wie u terecht kan wanneer u hulp nodig heeft, in uw eigen organisatie en daarbuiten. De website bevat ook een onderdeel specifiek gericht naar werkgevers, teamleaders, HR-specialisten, preventie-adviseurs en anderen die instaan voor het mentaal welzijn binnen hun organisatie.

Bron: FOD WASO

question-mark-463497.jpg

Vraag rond Corona?

Aarzel dan niet om ons te contacteren. Een team staat achter de schermen paraat om op al uw vragen te antwoorden.

Heeft u een algemene vraag rond het coronavirus COVID-19? Neem dan zeker een kijkje op de website van de overheid of Sciensano

Voor meertalige informatie rond het coronavirus, klik hier.

Bekijk de FAQ's
Afbposterrodekruis.png

Affiches die u in tussentijd kan ophangen

De overheid en verschillende hulpverleningsinstanties bieden duidelijke en correcte affiches aan die u kan ophangen op de werkvloer. Deze bevatten informatie over hoe u een besmetting kan voorkomen of uzelf goed kan beschermen tegen virussen. Daarnaast heeft het Rode Kruis Vlaanderen voor iedereen die zich droevig, gestresseerd, verward, bang of zelfs boos voelt tijdens deze coronacrisis een poster ontworpen met 6 tips om zorg te dragen voor uzelf én anderen.

Bron: info-coronavirus.be, Beswic en Rode Kruis Vlaanderen

Afbposterrodekruis.png

Blijf op de hoogte van het nieuws

Meer berichten terugvinden die Mediwet heeft gepost? Bekijk dan zeker onze nieuwspagina waar we al onze actuele berichten bewaren.

Schrijf u zeker ook in op onze nieuwsflash zodat u steeds de laatste updates ontvangt.

Ga naar Nieuws
FODVolksgezondheid.jpg

Algemene update van de overheid

Blijf up-to-date met de laatste wijzigingen rond COVID-19.

Meer info

Bekijk zeker het instructiefilmpje voor een goede handhygiëne