Is het dit jaar belangrijker dan anders dat ik een griepvaccin haal vanwege de COVID-19-pandemie?

Als u in de doelgroep van het griepvaccin valt, loopt u meer risico om ernstig ziek te worden van griep. Het griepvaccin is net als andere jaren de beste bescherming tegen griep en de ernstige gevolgen van griep. Na het vaccin is de kans kleiner dat u griep krijgt. En als u wel griep krijgt, wordt u er meestal minder ziek van.

Veel mensen in de doelgroepen voor het griepvaccin, de ‘risicogroepen’, hebben ook kans om ernstiger ziek te worden van het coronavirus (dat de ziekte COVID-19 veroorzaakt). Als u erg ziek wordt van griep en vervolgens COVID-19 krijgt dan kan dit een zware aanslag op uw lichaam zijn.

De griepvaccinatie helpt dus om zo gezond mogelijk te blijven. Daarnaast kan het halen van het vaccin ook helpen om de druk op de gezondheidszorg te verminderen. Door griep kunnen mensen ook worden opgenomen in het ziekenhuis. Er kunnen ook veel ziekenhuisopnames ongeveer tegelijkertijd zijn door COVID-19. Dan is het wenselijk dat er zo weinig mogelijk mensen worden opgenomen door griep. 

Tot slot lijken de klachten bij griep en COVID-19 veel op elkaar. Met een griepvaccin heeft u minder kans dat u (onnodig) getest moet worden. Dit kan helpen om de drukte bij de testlocaties te beperken.

Avez-vous encore des questions ou souhaitez-vous obtenir des informations supplémentaires ?

    Contactez-nous