Is het dit jaar belangrijker dan anders dat ik een griepprik haal vanwege de COVID-19-pandemie?

Als u in de doelgroep van de griepprik valt, loopt u meer risico om ernstig ziek te worden van griep. De griepprik is net als andere jaren de beste bescherming tegen griep en de ernstige gevolgen van griep. Na de griepprik is de kans kleiner dat u griep krijgt. En als u wel griep krijgt, wordt u er meestal minder ziek van.

Veel mensen in de doelgroepen voor de griepprik, de ‘risicogroepen’, hebben ook kans om ernstiger ziek te worden van het coronavirus (dat de ziekte COVID-19 veroorzaakt). Als u flink ziek wordt van griep en vervolgens COVID-19 krijgt dan kan dit een zware aanslag op uw lichaam zijn.

De griepvaccinatie helpt dus om zo gezond mogelijk te blijven. Daarnaast kan het halen van de griepprik ook helpen om de druk op de gezondheidszorg te verminderen. Door griep kunnen mensen ook worden opgenomen in het ziekenhuis. Er kunnen ook veel ziekenhuisopnames ongeveer tegelijkertijd zijn door COVID-19. Dan is het wenselijk dat er zo weinig mogelijk mensen worden opgenomen door griep. 

Tot slot lijken de klachten bij griep en COVID-19 veel op elkaar. Met een griepprik heeft u minder kans dat u (onnodig) getest moet worden. Dit kan helpen om de drukte bij de testlocaties te beperken.

Heeft u vragen of wenst u meer informatie?

    Contacteer ons