Tips: gezonde voeding tijdens thuiswerk

Corona heeft ons gedrag de laatste weken drastisch veranderd. Onze routine werd helemaal overhoop gegooid en stapje voor stapje zoeken (en vinden) we opnieuw structuur in deze chaos. 
Evident? Helemaal niet! Mogelijk? Ja, zeker! Leg de lat niet te hoog. Gun jezelf tijd om een (gezond) evenwicht te vinden in deze coronatijden. 

Hieronder een aantal tips en tricks: 
  • Zorg voor voldoende fruit en groenten in huisZet je fruitmand in het zicht en plaats gezonde producten vooraan in de koelkast. Zet frisdrank achteraan in de koelkast. 
    Voorzie dagelijks 2 porties fruit en een extra portie groenten als snack. Kerstomaat, komkommer en wortel zijn ideale tussendoortjes. 
  • Drink voldoende water (1.5l water) Water is onmisbaar als brandstof voor je lichaam. Je hebt het nodig voor de werking van je organen, waaronder je hersenen, hart, longen, spieren, lever en je botten. Een tekort aan water betekent dat je inlevert op het functioneren van deze organen. TIP: Er bestaan apps die je eraan herinneren om elke dag (voldoende) water te drinken. 

  • Neem een lunchpauze én eet in een rustige omgeving. Dus niet al scrollend doorheen de vele nieuwspagina’s Je hoofd kreeg al veel te verduren de voorbije dagen en heeft ook rust nodig.
  • Probeer op voorhand een gevarieerd weekmenu op te stellen. Kies hierbij voor een menu met voldoende seizoensgroenten en volkoren graanproducten. Volkoren graanproducten zitten vol vitamines, mineralen, B-vitamines, ijzer en magnesium. Ook bevatten ze meer voedingsvezels. Vezels zorgen voor een langer verzadigd gevoel, waardoor je minder de behoefte voelt om die hoop paaseitjes in je kast naar binnen te spelen. 
Toch de neiging om steeds in de snoepkast te zitten? Verplaats je snoepkast naar een andere kast of leg je snoep een verdieping hoger. Zo heb je tenminste wat extra stappen op je teller staan. 

En onthoud: wat je niet koopt, kan je niet opeten 
Succes!