Activiteitenkalender

20/10/17: Alcohol en drugs op de werkvloer

 

Inhoud
Alhoewel  ‘tournée minérale’ ondertussen verteerd is, blijft de kans bestaan dat één van uw medewerkers onder invloed naar het werk komt. Wij denken daarbij niet alleen aan alcohol, maar ook aan andere (il)legale genotsmiddelen. Op basis van cao 100 kennen alle bedrijven een beleidsverklaring hierrond. Binnen deze opleiding gaan we iets verder. Wij ondersteunen u graag naar een concreet stappenplan bij een vermoeden van misbruik. 

We staan stil bij verschillende soorten genotsmiddelen en hun gevolgen op het functioneren van medewerkers. We maken van de gelegenheid gebruik om specifieke sociale vaardigheden aan te reiken. U wil tenslotte gepast reageren wanneer u één van uw medewerkers moet aanspreken op zijn/haar gedrag.

Aan de hand van blauwdrukken zetten wij tijdens deze opleiding de stap naar een bedrijfseigen beleid rond alcohol- en middelen. KMO’s stappen na deze opleiding buiten met een concreet beleid, voor grotere ondernemingen wordt tijdens deze opleiding de basis gelegd om een beleid uit te werken in samenspraak met de diverse stakeholders binnen de organisatie.

Na deze opleiding beschikt u over de handvaten om gepast te reageren op (een vermoeden van) alcohol of druggebruik op het werk en dit gesteund door een bedrijfseigen stappenplan.


Wanneer
Vrijdag 20/10/2017 van 13u tot 16.30u in Sint-Niklaas (QC Stables), Beeldstraat 15, 9100 Sint-Niklaas. De opleiding gaat door vanaf 6 deelnemers. 

 

Prijs
306 euro


Praktisch
Online inschrijven kan onderaan.

Plaats QC Stables, Beeldstraat 15, 9100 Sint-Niklaas Datum 20.10.2017 - 20.10.2017 Kostprijs € 306.00 per persoon. Taal Nederlands Meer informatie

Online inschrijven Volledige kalender

Zoeken op Mediwet